Recept na Zelňačka
Ingredience pro recept
| 1 ks | cibule |
| 2 lžíce | sádla |
| 1-2 ks | klobásky |
| mletá sladká paprika | |
| 3-4 ks | brambor |
| 250 g | kysaného zelí |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 2 lžičky | hladké mouky |
| smetana |
Orestujeme si do skleněna cibulku na sádle (mužeme přidat trošku špeku). Na cibulku si přihodíme nakrájenou klobásu a společně ještě chvilku restujeme, přisypeme sladkou mletou papriku a lehce zarestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory a vyždímané pokrájené zelí (vodu ze zelí necháme stranou zatím). Když jsou brambory měkké osolíme, opepříme a podle chuti přilijeme vodu ze zelí. Provaříme. Nakonec zahustíme trohou hladké mouky rozmíchané ve smetaně.






