Recept na Zeleninový boršč
Ingredience pro recept
| 1/2 ks | hlávkového zelí |
| 1 ks | červené řepy |
| 200 g | celeru |
| 2 ks | mrkve |
| 4 ks | brambory |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 50 ml | oleje |
| 1 ks | cibule |
| 2 lžíce | hladké mouky |
| 2 ks | jablka |
| 200 ml | zakysané smetany |
Zelí nakrájíme najemno a dáme vařit. Řepu, celer a mrkve nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky a vše přidáme k zelí. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme dopoloměkka.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou a orestujeme. Přilijeme půl šálku vody, rychle rozmícháme a přilijeme k zelenině.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a podusíme v troše vody doměkka. Pak je prolisujeme do polévky a necháme už jen krátce přejít varem.
Před koncem varu přidáme do polévky polovinu smetany a podle potřeby přisolíme. Zbylou smetanou ozdobíme polévku při podávámí a přidáme i snítku kopru.






