Recept na Žampionová polévka
Ingredience pro recept
| 200 g | žampionů |
| 40 g | másla |
| 1 lžíce | petrželové natě |
| drcený kmín | |
| špetka | muškátového květu |
| 40 g | hladké mouky |
| 1 l | vývaru |
| 1 dcl | smetany |
| 1 ks | žloutek |
| pažitka |
Očištěné žampiony pokrájíme na tenší plátky. Na másle zpěníme lžíci zelené petrželové naťě pokrájené nadrobno, trochu drceného kmínu a muškátového květu, přidáme pokrájené žampiony a pražíme asi 10 minut. Potom zasypeme moukou, za stálého míchání opražíme, zalejeme vývarem z kostí nebo zeleniny a pomalu vaříme asi 20 minut. Hotovou polévku ochutíme smetanou rozšlehanou se žloutkem a posekanou pažitkou.






