Recept na Tradiční rybí polévka
Ingredience pro recept
| 200 g | kořenové zeleniny |
| 1 ks | cibule |
| 1 ks | kapří hlavy |
| sůl | |
| 80 g | másla |
| 40 g | hladké mouky |
| 2 ks | rohlíku |
| 150 g | jiker a mlíčí |
| 8 ks | růžičkové kapustičky |
| kousek | pórku |
| mletý bílý pepř |
Do většího hrnce nalijeme vodu, vložíme polovinu mrkve, petržele, celeru, rozkrojenou cibuli a hlavu z kapra bez žáber. Na másle opečeme na kousky nastříhanou páteř a ocasní část ryby. Směs přidáme do hrnce. Polévku osolíme a pak na mírném ohni vaříme 30 minut.
Zbylou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Zaprášíme moukou a nádále smažíme, dokud mouka lehce nezezlátne.
Rybí vývar slijeme přes sítko do jiného hrnce. Rozmícháme v něm orestovanou zeleninu s moukou a znovu vše přivedeme k varu. Polévku poté vaříme asi 15 minut.
Rohlíky nakrájíme na kostičky. V pánvi je na troše másla velmi zvolna opečeme dozlatova. Potom na kousku másla oresujeme také kapří jikry a mlíčí.
Rybí maso obereme od kostí, kapustičky i pórek očistíme a pokrájíme. Vše spolu s vnitřnostmi přidáme do hrnce s rybí polévkou a už jen krátce povaříme. Polévku dochutíme a odstavíme.






