Recept na GULÁŠOVKA Z HLÍVY
Ingredience pro recept
| mouka/chléb | |
| kmín drcený | |
| vývar | |
| chilli | |
| mletá paprika | |
| pepř | |
| nové koření | |
| bobkový list | |
| majoránka | |
| sůl | |
| česnek | |
| 3 lžíce | sádla |
| 3 ks | brambor |
| 3 ks | cibule |
| 400 g | hlívy |
GULÁŠOVKA Z HLÍVY
400g hlívy/nejlépe mladé plodnice
3 cibule
3 brambory
3 lžíce sádla
vývar
sůl
pepř
kmín drcený
mletá paprika
chilli
česnek
bobkový list
nové koření
majoránka
mouka/chléb
Hlívu si nakrájíme na proužky, krájím i nožičky, ale déle se vaří. Z velkých plodnic použijeme jen hlavičky. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, restujeme, ale již na mírném plameni, přidáme koření, míchneme párkrát a podlijeme vývarem, nebo vodou a dusíme do měkka. Asi v půlce vaření přidáme brambory na kostičky. Nakonec zaprášíme moukou, nebo zahustíme chlebem, přidáme česnek a majoránku , krátce povaříme a podáváme s pečivem.






