Recept na Frankfurtská polévka
Ingredience pro recept
| 1 ks | cibule |
| 40 g | oleje |
| 40 g | hladké mouky |
| mletá sladká paprika | |
| sůl | |
| 100 g | brambor |
| 80 g | párků |
| 10 g | oleje |
| 1 dl | mléka |
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme hladkou mouku a mícháním připravíme růžovou jíšku. Rozdředíme ji vodou, dobře rozmícháme, aby nezůstaly kousky, osolíme, přidáme papriku a zvolna vaříme. Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky , vložíme do polévky a necháme vařit, až jsou měkké. Párky nakrájíme na tenká kolečka, osmažíme na oleji a zároveň s mlékem je zamícháme do polévky, kterou necháme již jen krátce povařit. Hotovou polévku okořeníme polévkovým kořením a podle chuti přisolíme.






