Recept na Česnečka se ztraceným vejcem
Ingredience pro recept
| 2 lžíce | olivového oleje |
| 5 stroužků | česneku |
| 1 l | hovězího vývaru |
| 2 ks | brambor |
| 1 ks | menší cibule |
| 1/2 lžičky | tymiánu |
| 1/2 lžičky | rozmarýnu |
| 1 lžička | drceného kmínu |
| sůl | |
| 1 lžíce | octa |
| 4 ks | vejce |
Na oleji zpěníme podrcený česnek, zalijeme vývarem, přidáme kostičky brambor, pokrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, kmín, osolíme a necháme na mírném ohni vařit. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu s octem a pak do ní postupně rozklepneme opatrně vejce a uvaříme je (bílek by měl ztuhnout a žloutek zůstat polotekutý). Vejce opatrně vyndáme naběračkou, rozdělíme na talíře a zalijeme polévkou. Podáváme s osmaženými krutony.







