Recept na Květákovo porkový krém
Ingredience pro recept
| máslo | |
| 1 ks | menšího pórku |
| 4 stroužky | česneku |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| kmín | |
| 1 ks | květáku |
| hladká mouka | |
| vegeta | |
| strouhaný sýr | |
| sekaná petrželka |
Na másle orestujeme na hrubo nakrájený pórek a celé stroužky česneku, osolíme, opepříme, přidáme kmín, a květák rozdělený na růžičky. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté si vyndáme pár růžiček květáku a zbytek rozmixujeme.
Znovu zahřejeme, pokud je třeba zahustíme trošku máslovou jíškou a přidáme zbylé malé růžičky květáku.
Dochutíme vegetou a na talíři servírujeme s kopičkou strouhaného sýra, orestovanými plátky česneku a sekanou petrželkou.
Polévku můžeme doplnit krutonky s česnekem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Chrástková polévka
-
Brokolicová polévka
-
Bílá polévka
Bramborová mléčná polévka. Tradiční bramborová polévka se zeleninou a houbami – jednoduchý recept na sytou a chutnou polévku z brambor, zahuštěnou mlékem s moukou, dochucenou kmínem a zjemněnou smetanou nebo žloutkem.- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






