Recept na Kuřecí polévka
Ingredience pro recept
| 1 ks | kuřecích dílů na polévku |
| 2 ks | mrkve |
| 1 ks | petržele |
| 0,5 ks | celeru |
| 1 ks | cibule |
| sůl | |
| 3 stroužky | česneku |
| 3 ks | nového koření |
Očištěné kuře vložíme do vody, přidáme očištěnou mrkev, petřel, celer, cibuli, česnek, nové koření, osolíme a uvaříme do měkka. Poté scedíme, obereme maso, které nakrájíme a dáme do polévky, Také zeleninu pokrájíme a přidáme do polévky. Doplníme nudlemi, knedlíčky nebo kapání.
Tato vynikající kuřecí polévka od paní Romči Langerové je ideální pro chladné dny, kdy vás zahřeje a zároveň příjemně povzbudí chuťové buňky. Nejprve očistíme celé kuře a vložíme ho do studené vody. Přidáme do ní očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli a česnek, které polévce dodají bohatou chuť a aroma. K dochucení přidáme nové koření a sůl.
Polévku pomalu vaříme do měkka, aby se všechny chutě dokonale propojily a maso změklo. Poté vývar scedíme, maso obereme od kostí a nakrájíme na menší kousky, které vrátíme zpět do polévky. Zeleninu, kterou jsme také uvařili, nakrájíme na menší kousky a přidáme zpět do hrnce.
Polévku doplníme oblíbenými zavářkami, jako jsou domácí nudle, jemné knedlíčky nebo kapání, což z ní udělá výživné a syté jídlo. Při servírování můžeme polévku ještě lehce dochutit čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou pro svěží aroma a vzhled.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Rychlá svačinková
Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Uzená polévka s bramborem
Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí vývar se zeleninou
Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






