Recept na Kapustová polévka
Ingredience pro recept
1 ks | menší kapusty |
30 g | sádla |
1 ks | cibule |
vývar | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
20 g | hladké mouky |
20 g | másla |
100 g | párků |
Kapustu umyjeme, pokrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Na sádle zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno, přidáme kapustu a podusíme. Potom zalijeme vývarem nebo horkou vodou, okořeníme, osolíme a udusíme doměkka. Z nasucho opražené mouky a másla připravíme zásmažku, zalijeme ji vodou, přimícháme podušenou kapustu a dobře povaříme. Před podáváním přidáme do polévky párek pokrájený na kolečka a nasekanou pažitku nebo petrželku.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Chrástková polévka
-
Brokolicová polévka
-
Bílá polévka
Bramborová mléčná polévka. Tradiční bramborová polévka se zeleninou a houbami – jednoduchý recept na sytou a chutnou polévku z brambor, zahuštěnou mlékem s moukou, dochucenou kmínem a zjemněnou smetanou nebo žloutkem.- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová