Recept na Játrové knedlíčky

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Játrové knedlíčky.jpg

Ingredience pro recept

200 ghovězích jater
100 gžemle
10 gcibule
1 ksvejce
60 gstrouhanky
20 gmásla
1 stroužekčesneku
sůl
majoránka
mletý černý pepř
Knedlíčky do vývaru knedlíčky z jater, zavářka do polévky, játra, želní, domácí zavářka, česká kuchyně, polévková zavářka, recept na knedlíčky, polévka, tradiční kuchyně

Očištěná a odblaněná játra rozemeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme s želní, kterou jsme předem namočili v mléce a vymačkali, přidáme rovněž kousek cibule. Tuto směs spojíme s vejcem, strouhankou, máslem, utřeným česnekem se solí, okořeníme majoránkou, pepřem a podle potřeby přidáme trochu vody, abychom mohli vypracovat tuhší těsto. Z těsta vyválíme váleček, který rozkrájíme na dílky a zakulatíme knedlíčky. Zaváříme je do vařící polévky.

 

Očištěná a zbavená blan játra nejprve rozemeleme na masovém strojku, případně rozmixujeme společně s namočenou a vymačkanou želní, což je tradiční vepřová škvarková nebo masožroutská přísada, která dodá těstu jemnost a vláčnost. Přidáme také kousek čerstvé cibule, která polévce dodá další vrstvu chutí.

Do této směsi následně vmícháme vejce, strouhanku a změklé máslo, které spojí všechny ingredience dohromady. Přidáme utřený česnek se solí pro pikantnost, dochutíme majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Pokud je směs příliš hustá nebo suchá, přidáme trochu vody, aby se dala dobře zpracovat na pevnější těsto.

Z hotového těsta vytvarujeme váleček, který nakrájíme na menší kousky a každý z nich zakulatíme do podoby knedlíčku. Tyto knedlíčky pak zaváříme přímo do vařící polévky, kde se během krátké doby uvaří a naberou chuť polévky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Šunkové knedlíčky

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Knedlíčky do vývaru knedlíčky do vývaru, recept na knedlíčky, knedlíčky se šunkou, nadýchané knedlíčky, polévkové knedlíčky, domácí knedlíčky, tradiční česká polévka, jak udělat knedlíčky, lehká polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Slaninové knedlíčky

     - Slaninové knedlíčky.jpg
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Knedlíčky do vývaru knedlíčky do vývaru, domácí knedlíčky, recept na knedlíčky, knedlíčky ze žemle, vařené knedlíčky, polévkové knedlíčky, snadné knedlíčky do polévky, tradiční české knedlíčky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kapání

     -
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Vhodné do hovězího nebo kuřecího výraru zavářka do polévky, těstíčko do polévky, hovězí vývar, kuřecí vývar, jednoduchá zavářka, recept na zavářku, jak udělat zavářku, polévka s těstíčkem, tradiční česká polévka, rychlý recept na polévku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!