Recept na Játrové knedlíčky
Ingredience pro recept
| 200 g | hovězích jater |
| 100 g | žemle |
| 10 g | cibule |
| 1 ks | vejce |
| 60 g | strouhanky |
| 20 g | másla |
| 1 stroužek | česneku |
| sůl | |
| majoránka | |
| mletý černý pepř |
Očištěná a odblaněná játra rozemeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme s želní, kterou jsme předem namočili v mléce a vymačkali, přidáme rovněž kousek cibule. Tuto směs spojíme s vejcem, strouhankou, máslem, utřeným česnekem se solí, okořeníme majoránkou, pepřem a podle potřeby přidáme trochu vody, abychom mohli vypracovat tuhší těsto. Z těsta vyválíme váleček, který rozkrájíme na dílky a zakulatíme knedlíčky. Zaváříme je do vařící polévky.
Očištěná a zbavená blan játra nejprve rozemeleme na masovém strojku, případně rozmixujeme společně s namočenou a vymačkanou želní, což je tradiční vepřová škvarková nebo masožroutská přísada, která dodá těstu jemnost a vláčnost. Přidáme také kousek čerstvé cibule, která polévce dodá další vrstvu chutí.
Do této směsi následně vmícháme vejce, strouhanku a změklé máslo, které spojí všechny ingredience dohromady. Přidáme utřený česnek se solí pro pikantnost, dochutíme majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Pokud je směs příliš hustá nebo suchá, přidáme trochu vody, aby se dala dobře zpracovat na pevnější těsto.
Z hotového těsta vytvarujeme váleček, který nakrájíme na menší kousky a každý z nich zakulatíme do podoby knedlíčku. Tyto knedlíčky pak zaváříme přímo do vařící polévky, kde se během krátké doby uvaří a naberou chuť polévky.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Šunkové knedlíčky
-
Slaninové knedlíčky
-
Kapání
Vhodné do hovězího nebo kuřecího výraru zavářka do polévky, těstíčko do polévky, hovězí vývar, kuřecí vývar, jednoduchá zavářka, recept na zavářku, jak udělat zavářku, polévka s těstíčkem, tradiční česká polévka, rychlý recept na polévku- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






