Recept na Hovězí vývar

přidal(a) Iveta Kotalová
1/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Hovězí vývar

Ingredience pro recept

50 ghovězích kostí
750 gpředního hovězího masa
sůl
1 kscibule
100 gkořenové zeleniny
5 kscelého pepře
Výborná hovězí polévka hovězí vývar, polévka z hovězího masa, kořenová zelenina, česká kuchyně, zavářky, halušky, nudle, kapání, knedlíčky, tradiční polévka, domácí vývar, pomalé vaření

Hovězí kosti i maso očistíme, vložíme do studené vody, osolíme a pomalu vaříme asi hodinu. Potom přidáme cibuli a kořenovou zeleninu pokrájenou nahrubo (nejvíce celeru, méně petržele a ještě méně mrkve). Dosolíme, okořeníme a pomalu vaříme další hodinu. Uvařenou polévku scedíme a podáváme s různými zavářkami (halušky, nudle, kapání, knedlíčky)

Hovězí kosti i maso pečlivě očistíme a vložíme do studené vody, kterou osolíme. Pomalu zahříváme a vaříme přibližně jednu hodinu, aby se z kostí i masa uvolnila chuť a vývar získal bohatou a plnou vůni. Následně přidáme hrubě nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přičemž používáme převážně celer, dále méně petržele a ještě méně mrkve, aby vývar nebyl příliš sladký, ale měl vyváženou chuť.

Polévku dosolíme, přidáme oblíbené koření, například bobkový list, celý pepř nebo nové koření, a vaříme pomalu další hodinu, aby se všechny chutě dobře spojily a vývar byl krásně aromatický. Po uvaření polévku scedíme, čímž odstraníme kosti, maso a zeleninu, a získáme čistý a chutný hovězí vývar.

Vývar podáváme s oblíbenými zavářkami, které mohou být halušky, nudle, kapání nebo malé knedlíčky, podle chuti a zvyklostí. Tento vývar je skvělou základnou pro tradiční české polévky, ideální na zahřátí a výživné pohoštění.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Rychlá svačinková

     - svačinková.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Uzená polévka s bramborem

     -
    Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Z celkového počtu 5
    Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí vývar se zeleninou

     - Hovězí vývar se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Z celkového počtu 5
    Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!