Recept na Hovězí vývar
Ingredience pro recept
| 50 g | hovězích kostí |
| 750 g | předního hovězího masa |
| sůl | |
| 1 ks | cibule |
| 100 g | kořenové zeleniny |
| 5 ks | celého pepře |
Hovězí kosti i maso očistíme, vložíme do studené vody, osolíme a pomalu vaříme asi hodinu. Potom přidáme cibuli a kořenovou zeleninu pokrájenou nahrubo (nejvíce celeru, méně petržele a ještě méně mrkve). Dosolíme, okořeníme a pomalu vaříme další hodinu. Uvařenou polévku scedíme a podáváme s různými zavářkami (halušky, nudle, kapání, knedlíčky)
Hovězí kosti i maso pečlivě očistíme a vložíme do studené vody, kterou osolíme. Pomalu zahříváme a vaříme přibližně jednu hodinu, aby se z kostí i masa uvolnila chuť a vývar získal bohatou a plnou vůni. Následně přidáme hrubě nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přičemž používáme převážně celer, dále méně petržele a ještě méně mrkve, aby vývar nebyl příliš sladký, ale měl vyváženou chuť.
Polévku dosolíme, přidáme oblíbené koření, například bobkový list, celý pepř nebo nové koření, a vaříme pomalu další hodinu, aby se všechny chutě dobře spojily a vývar byl krásně aromatický. Po uvaření polévku scedíme, čímž odstraníme kosti, maso a zeleninu, a získáme čistý a chutný hovězí vývar.
Vývar podáváme s oblíbenými zavářkami, které mohou být halušky, nudle, kapání nebo malé knedlíčky, podle chuti a zvyklostí. Tento vývar je skvělou základnou pro tradiční české polévky, ideální na zahřátí a výživné pohoštění.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Rychlá svačinková
Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Uzená polévka s bramborem
Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí vývar se zeleninou
Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






