Recept na Fazolová polévka s klobásou
Ingredience pro recept
| 250 g | červených fazolí |
| 1 ks | mrkve |
| 1 ks | petržele |
| celer | |
| sůl | |
| 50 g | sádla |
| 40 g | hladké mouky |
| 1 ks | cibule |
| 1-2 lžičky | mleté sladké papriky |
| 200 g | pikantní klobásy |
| 150 g | zakysané smetany |
| mletý černý pepř | |
| 2 stroužky | česneku |
| ocet |
Propláchnuté a předem namočené fazole zalijeme čerstvou vodou a dáme vařit. Když jsou skoro měkké, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše osolíme a dovaříme doměkka.
Ze sádla, mouky a nasekané cibule připravíme jíšku. Vmícháme papriku. Jíšku rozředíme trochou studené vody, rozšleháme, vlijeme do polévky a 15 minut povaříme. Pak vsypeme pokrájenou klobásu a vlijeme smetanu. Dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a octem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Chrástková polévka
-
Brokolicová polévka
-
Bílá polévka
Bramborová mléčná polévka. Tradiční bramborová polévka se zeleninou a houbami – jednoduchý recept na sytou a chutnou polévku z brambor, zahuštěnou mlékem s moukou, dochucenou kmínem a zjemněnou smetanou nebo žloutkem.- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






