Recept na Fazolová polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
2/5
   ( 9 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Polévka z bílých fazolí se zeleninou fazolová polévka, polévka z fazolí, kořenová zelenina, zápražka, majoránka, česnek, červená paprika, tradiční polévka, hustá polévka, domácí recept, vydatná polévka, česká kuchyně
Fazolová polévka.jpg

Ingredience pro recept

120 gbílých fazolí
80 gkořenové zeleniny
sůl
30 gmásla
20 gcibule
30 ghladké mouky
majoránka
2-3 stroužkyčesneku
1 lžičkamleté sladké papriky

Fazole přebereme, umyjeme, zalejeme studenou vodou a necháme do druhého dne stát. Na druhý den přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na menší kousky a vaříme doměkka. Osolíme a zahustíme světlou zápražkou připravenou z másla, cibule a mouky. Nakonec do polévky přidáme trochu majoránky, rozetřený česnek a mletou červenou papriku.

 

Fazole pečlivě přebereme, abychom odstranili případné nečistoty, a důkladně je omyjeme. Následně je zalijeme studenou vodou a necháme přes noc namočené, aby změkly a lépe se vařily. Na druhý den do vody přidáme kořenovou zeleninu, například mrkev, celer a petržel, nakrájenou na menší kousky, a vše společně vaříme do měkka.

Jakmile jsou fazole i zelenina měkké, polévku osolíme podle chuti a zahustíme světlou zápražkou, kterou připravíme z másla, cibule osmažené dozlatova a hladké mouky. Tato zápražka dodá polévce příjemnou krémovou konzistenci a jemnou chuť. Nakonec do polévky přidáme trochu sušené majoránky, která jí dodá charakteristickou vůni, rozetřený česnek pro pikantní nádech a mletou červenou papriku, která polévku lehce barví a přidává příjemnou, mírně sladkou chuť.

Výsledkem je hustá, voňavá a chutná fazolová polévka, která je tradičním a vydatným pokrmem vhodným pro chladnější dny.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Chrástková polévka

     - foto - Jana Strmeňová
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Brokolicová polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Z brokolice můžeme uvařit dobrou polévku brokolicová polévka, krémová polévka, recept z brokolice, zeleninová polévka, smetanová polévka, brokolice, brambory, vývar, zdravé recepty, domácí polévka, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Dýňová polévka

     - foto - Jana Vrbová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Zeleninová polévka vhodná pro každého, kdo vyznává zdravý životní styl. Velmi chutná. autor: Jana Vrbová krémová dýňová polévka, dýňová polévka, Tandori masala, kořeněná polévka, smetanová polévka, domácí polévka, dýně, kari, muškát, koriandr, lehká polévka, podzimní recept, exotická polévka
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!