Recept na Fazolková polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
Fazolková polévka

Ingredience pro recept

1 kscibule
1 balíček kořenové zeleniny
200 gzelených fazolek
4 ksbrambor
1 kscelý pepř
1 ksnové koření
1 ksbobkového listu
sůl
1 lžičkaocta
1 kssmetany
1 ksvejce
2 lžičkyhladké mouky
1 lžícekopru
Polévka ze zelených fazolek se smetanou polévka ze zelených fazolek, smetanová polévka, fazolová polévka, zeleninová polévka, zahuštěná polévka, koprová polévka, česká kuchyně, domácí polévka, recept na fazolovou polévku, polévka s octem, lehká polévka, jarní polévka

Na másle orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. Zalijeme vodou a necháme chvilku vařit, pak přidáme pokrájené fazolové lusky a brambory. Současně přidáme koření (ve „vajíčku“), bobkový list a sůl. Když je všechno měkké, okyselíme polévku podle chuti trochou octa. Ve smetaně rozmícháme vejce a mouku a polévku zahustíme. Do hotové polévky přidáme nakrájený kopr.

 

Nejprve na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli spolu s kořenovou zeleninou nakrájenou na tenké nudličky, například mrkev, celer a petržel. Jakmile cibule zesklovatí a zelenina mírně změkne, zalijeme vše vodou a necháme krátce povařit. Poté přidáme čerstvé fazolové lusky nakrájené na menší kousky a brambory na kostky. Současně do polévky vložíme koření zabalené ve „vajíčku“ z gázy nebo speciálního sáčku, které může obsahovat pepř, nové koření či jiné aromatické bylinky, a přidáme také bobkový list a sůl podle chuti.

Vaříme, dokud není vše měkké. Na závěr polévku okyselíme trochou octa, čímž zvýrazníme chuť a dodáme jí svěžest. Pro zahuštění smícháme vejce se smetanou a hladkou moukou a touto směsí polévku zahustíme při mírném zahřívání, aby se vejce nesrazilo. Nakonec do polévky přidáme čerstvě nasekaný kopr, který jí dodá příjemnou bylinkovou vůni a osvěžující chuť.

Tato polévka je chutná, lehká, s jemnou kyselinkou a příjemnou krémovou konzistencí díky smetaně a zahuštění, ideální pro jarní i letní dny.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Chrástková polévka

     - foto - Jana Strmeňová
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Brokolicová polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Z brokolice můžeme uvařit dobrou polévku brokolicová polévka, krémová polévka, recept z brokolice, zeleninová polévka, smetanová polévka, brokolice, brambory, vývar, zdravé recepty, domácí polévka, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Dýňová polévka

     - foto - Jana Vrbová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Zeleninová polévka vhodná pro každého, kdo vyznává zdravý životní styl. Velmi chutná. autor: Jana Vrbová krémová dýňová polévka, dýňová polévka, Tandori masala, kořeněná polévka, smetanová polévka, domácí polévka, dýně, kari, muškát, koriandr, lehká polévka, podzimní recept, exotická polévka
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!