Recept na Fazolková polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den

Polévka ze zelených fazolek se smetanou polévka ze zelených fazolek, smetanová polévka, fazolová polévka, zeleninová polévka, zahuštěná polévka, koprová polévka, česká kuchyně, domácí polévka, recept na fazolovou polévku, polévka s octem, lehká polévka, jarní polévka
Fazolková polévka

Ingredience pro recept

1 kscibule
1 balíček kořenové zeleniny
200 gzelených fazolek
4 ksbrambor
1 kscelý pepř
1 ksnové koření
1 ksbobkového listu
sůl
1 lžičkaocta
1 kssmetany
1 ksvejce
2 lžičkyhladké mouky
1 lžícekopru

Na másle orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. Zalijeme vodou a necháme chvilku vařit, pak přidáme pokrájené fazolové lusky a brambory. Současně přidáme koření (ve „vajíčku“), bobkový list a sůl. Když je všechno měkké, okyselíme polévku podle chuti trochou octa. Ve smetaně rozmícháme vejce a mouku a polévku zahustíme. Do hotové polévky přidáme nakrájený kopr.

 

Nejprve na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli spolu s kořenovou zeleninou nakrájenou na tenké nudličky, například mrkev, celer a petržel. Jakmile cibule zesklovatí a zelenina mírně změkne, zalijeme vše vodou a necháme krátce povařit. Poté přidáme čerstvé fazolové lusky nakrájené na menší kousky a brambory na kostky. Současně do polévky vložíme koření zabalené ve „vajíčku“ z gázy nebo speciálního sáčku, které může obsahovat pepř, nové koření či jiné aromatické bylinky, a přidáme také bobkový list a sůl podle chuti.

Vaříme, dokud není vše měkké. Na závěr polévku okyselíme trochou octa, čímž zvýrazníme chuť a dodáme jí svěžest. Pro zahuštění smícháme vejce se smetanou a hladkou moukou a touto směsí polévku zahustíme při mírném zahřívání, aby se vejce nesrazilo. Nakonec do polévky přidáme čerstvě nasekaný kopr, který jí dodá příjemnou bylinkovou vůni a osvěžující chuť.

Tato polévka je chutná, lehká, s jemnou kyselinkou a příjemnou krémovou konzistencí díky smetaně a zahuštění, ideální pro jarní i letní dny.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Chrástková polévka

     - foto - Jana Strmeňová
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Brokolicová polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Z brokolice můžeme uvařit dobrou polévku brokolicová polévka, krémová polévka, recept z brokolice, zeleninová polévka, smetanová polévka, brokolice, brambory, vývar, zdravé recepty, domácí polévka, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Dýňová polévka

     - foto - Jana Vrbová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Zeleninová polévka vhodná pro každého, kdo vyznává zdravý životní styl. Velmi chutná. autor: Jana Vrbová krémová dýňová polévka, dýňová polévka, Tandori masala, kořeněná polévka, smetanová polévka, domácí polévka, dýně, kari, muškát, koriandr, lehká polévka, podzimní recept, exotická polévka
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!