Recept na Dršťková polévka
Ingredience pro recept
| 300 g | drštěk |
| 80 g | anglické slaniny |
| 1 lžička | sádla |
| 1 lžíce | hladké mouky |
| 1 lžíce | mletá paprika |
| 1 stroužek | česneku |
| sůl | |
| majoránka | |
| pepř |
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na sádle. Přidáme mouku, lehce ji osmahneme, vmícháme mletou papriku a zalijeme asi 3/4l studené vody. Vše dobře rozmícháme, přidáme předvařené (mražené) dršťky, osolíme, opepříme, uvedeme do varu a zvolna vaříme asi 20 minut. Podle chuti přidáme utřený česnek, majoránku a sůl. Hotovou polévku podáváme s čerstvým pečivem
Droždí nejprve orestujeme na oleji dosucha, čímž získá příjemnou ořechovou chuť a aroma. Poté do kastrolu přilijeme asi 3 decilitry vody a přidáme jemně pomleté maso, které společně s droždím a vodou vaříme. K masu přidáme najemno nakrájenou zeleninu, například mrkev, celer a petržel, aby polévka byla bohatá na chuť i vitamíny. Vše společně dusíme na mírném ohni.
Asi 10 minut před dokončením varu za stálého míchání do polévky přisypeme krupici, která jí dodá hustotu a příjemnou texturu. V samostatné misce rozkvedláme žloutek a pomalu ho za stálého míchání přidáme do polévky, aby se nesrazil, a polévka zůstala hladká a jemná. Dochutíme solí podle chuti a necháme ještě chvíli zvolna vařit, aby se všechny ingredience dobře spojily.
Na závěr polévku osvěžíme mletým pepřem a posypeme čerstvě nasekanou zelenou petrželkou, která jí dodá svěžest a barevný kontrast. Tato DIA polévka z droždí je výživná, lehká a vhodná i pro diabetiky.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Zelná kyselica
Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kulajda
-
Vaječná polévka
Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






