Recept na Dršťková polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Dršťková polévka.jpg

Ingredience pro recept

300 gdrštěk
80 ganglické slaniny
1 lžičkasádla
1 lžícehladké mouky
1 lžícemletá paprika
1 stroužekčesneku
sůl
majoránka
pepř
Svou chutí připomíná gulášovou polévku DIA polévka, polévka z droždí, diabetická polévka, krupice, zelenina, pomleté maso, zdravá polévka, domácí polévka, recept na DIA polévku, petržel, lehká polévka, výživná polévka

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na sádle. Přidáme mouku, lehce ji osmahneme, vmícháme mletou papriku a zalijeme asi 3/4l studené vody. Vše dobře rozmícháme, přidáme předvařené (mražené) dršťky, osolíme, opepříme, uvedeme do varu a zvolna vaříme asi 20 minut. Podle chuti přidáme utřený česnek, majoránku a sůl. Hotovou polévku podáváme s čerstvým pečivem

 

Droždí nejprve orestujeme na oleji dosucha, čímž získá příjemnou ořechovou chuť a aroma. Poté do kastrolu přilijeme asi 3 decilitry vody a přidáme jemně pomleté maso, které společně s droždím a vodou vaříme. K masu přidáme najemno nakrájenou zeleninu, například mrkev, celer a petržel, aby polévka byla bohatá na chuť i vitamíny. Vše společně dusíme na mírném ohni.

Asi 10 minut před dokončením varu za stálého míchání do polévky přisypeme krupici, která jí dodá hustotu a příjemnou texturu. V samostatné misce rozkvedláme žloutek a pomalu ho za stálého míchání přidáme do polévky, aby se nesrazil, a polévka zůstala hladká a jemná. Dochutíme solí podle chuti a necháme ještě chvíli zvolna vařit, aby se všechny ingredience dobře spojily.

Na závěr polévku osvěžíme mletým pepřem a posypeme čerstvě nasekanou zelenou petrželkou, která jí dodá svěžest a barevný kontrast. Tato DIA polévka z droždí je výživná, lehká a vhodná i pro diabetiky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda jihočeská kulajda, kulajda s houbami, tradiční česká polévka, kulajda recept, polévka s koprem, polévka s vejcem, krémová polévka, kulajda s brambory, česká kuchyně, jihočeská specialita
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     - Vaječná polévka.jpg
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!