Recept na Čočková polévka se zelím
Ingredience pro recept
100 g | čočky |
80 g | zelí (hlávkové nebo kyselé) |
40 g | slaniny |
20 g | cibule |
30 g | hladké mouky |
sůl | |
ocet |
Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slejeme, čočku zalejeme čistou horkou vodou a pomalu vaříme. K poloměkké čočce přidáme zelí pokrájené na malé nudličky a dovaříme. Potom polévku zahustíme tmavou zápražkou připravenou z pokrájené slaniny, cibule a hladké mouky. chvíli povaříme, podle chuti osolíme, okyselíme a můžeme zjemnit smetanou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Chrástková polévka
-
Brokolicová polévka
-
Bílá polévka
Bramborová mléčná polévka. Tradiční bramborová polévka se zeleninou a houbami – jednoduchý recept na sytou a chutnou polévku z brambor, zahuštěnou mlékem s moukou, dochucenou kmínem a zjemněnou smetanou nebo žloutkem.- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová