Recept na Česneková polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Česneková polévka

Ingredience pro recept

300.00 grbrambor
4-6 stroužkůčesneku
1.50 lvody
50.00 grsádla
1.00 kscibule
0.00 sůl
0.00 majoránka
0.00 kmín
1.00 ksvejce na porci
4.00 krajícechleba
Něco pro zahřátí česneková polévka, bramborová polévka, polévka s vejcem, recept na zahřátí, domácí polévka, česká kuchyně, krutony, majoránka, cibule, brambory, jednoduchý recept, sádlo

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Česnek oloupeme a utřeme s troškou soli a majoránky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na polovině dávky sádla.
Osmaženou cibuli přidáme k bramborám. Chléb nakrájíme na malé kostky nebo proužky a na zbylém sádle jej osmažíme dokřupava. Osmažený chléb vyjmeme a přebytečný tuk necháme vsáknout do kuchyňské papírové utěrky. Na jednotlivé talíře rozdělíme česnek s majoránkou a zalijeme polévkou. Do každého talíře horké polévky rozklepneme vejce, přidáme chlebové kostičky a ihned podáváme.

 

Brambory oloupeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou, přidáme špetku kmínu a vaříme, dokud nezačnou měknout. Mezitím si připravíme česnek – oloupeme ho a utřeme s trochou soli a sušenou majoránkou do voňavé pasty.

Cibuli nakrájíme nadrobno a na polovině dávky sádla ji necháme zpěnit dozlatova, dokud neprovoní celou kuchyni. Takto osmaženou cibuli přidáme k bramborám a necháme společně krátce provařit, aby se chutě propojily.

Z chleba si připravíme domácí krutony – nakrájíme ho na malé kostky nebo proužky a na zbylém sádle osmažíme dozlatova a dokřupava. Hotové chlebové kostičky necháme okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného tuku.

Na dno každého talíře rozdělíme utřený česnek s majoránkou, zalijeme horkou bramborovou polévkou a do středu rozklepneme čerstvé vejce, které se díky teplé polévce jemně zatáhne. Nakonec přidáme křupavé chlebové krutony a ihned podáváme. Tato jednoduchá a vydatná polévka zahřeje i v těch nejchladnějších dnech.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda jihočeská kulajda, kulajda s houbami, tradiční česká polévka, kulajda recept, polévka s koprem, polévka s vejcem, krémová polévka, kulajda s brambory, česká kuchyně, jihočeská specialita
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     - Vaječná polévka.jpg
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!