Recept na Bramboračka s houbami

přidal(a) Romča Langerova
4/5
   ( 4 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Bramboračka s houbami
  • Bramboračka s houbami - foto-Romča Langerová

Ingredience pro recept

2 lžícemásla
1 kscibule
2 ksmrkve
1 kspetržele
2 ksbrambor
1 hrnekhub
4 stroužkyčesneku
0,5 ksmenšího pórku
Bramborová polévka od paní Romči Langerové bramborová polévka, recept na bramborovou polévku, domácí polévka, zeleninová polévka, houby, brambory, cibule, pórek, česká kuchyně, tradiční recept, polévka k obědu

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a petržel a krátce společně orestujeme. Zalijeme vodou přidáme na kostičky nakrájené brambory, předem namočené houby, jemně nasekaný česnek a nakrájený pórek. Osolíme a uvaříme.

 

Na rozpuštěném másle nejprve zpěníme drobně nasekanou cibuli, dokud nezesklovatí a nezačne příjemně vonět. Poté přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a petržel a společně vše krátce orestujeme, aby zelenina získala lehce zlatavý odstín a výraznější chuť. Směs zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, předem namočené a pokrájené houby, jemně nasekaný česnek a také na kolečka nakrájený pórek. Polévku osolíme, případně dochutíme špetkou pepře nebo majoránky, a vaříme, dokud nejsou brambory i zelenina měkké. Podáváme horké, ideálně s čerstvým chlebem nebo posypané petrželkou.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Marek14. února 2024 ve 18:10
    Mňam

Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda jihočeská kulajda, kulajda s houbami, tradiční česká polévka, kulajda recept, polévka s koprem, polévka s vejcem, krémová polévka, kulajda s brambory, česká kuchyně, jihočeská specialita
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     - Vaječná polévka.jpg
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!