Recept na Vánočka

přidal(a) Administrátor
datum: 1. Leden 2015
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Vánoce
Vánočka

Ingredience pro recept

30 gdroždí
600 ghladké mouky
1 lžičkasoli
140 gcukru
1 špetkamuškátového květu
1 ksvejce
120 ghery
1/4 lmléka
1 lžičkacitronové kůry
1 hrstrozinek
1 hrstloupaných nasekaných mandlí
Výrobná vánočka od Dáša Petráková-Léblová

Droždí rozdrobíme do poloviny teplého mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít.

Mouku prosejeme, přidáme sůl, cukr a muškátový květ. Přidáme vejce, kvásek, rozpuštěný tuk, zbytek mléka a citronovou kůru, rozinky namočené v rumu a sekané mandle. Těsto důkladně zpracujeme-prohněteme (nejlépe rukama), necháme na teplém místě vykynout, poté znovu prohněteme a necháme ještě vykynout. Poté dáme těsto do vymazané a vysypané vánočkové formy potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do trouby rozehřáté na 220st. C a pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 160st. C a dopékáme 40 minut.

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Škvarkové kostky

     - foto-Michaela Sadovská
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Kynuté pečivo se škrarkami od Michaela Sadovská a Robert Cook
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
    Publikováno
    8. Listopad 2013
  • Pečivo s medem

     - foto-Betyna Marta
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Domácí pečivo s medem od Betyna Marta
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    30. Listopad 2013
  • Bagetky

     - foto: Dáša Petráková - Léblová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
    Publikováno
    10. Únor 2015
Dante zaclony.jpg
Domov je to nejvíc, co můžeme mít. Útulný domov, kam se rádi vracíme po práci, kde odpočíváme, kde trávíme svůj volný čas s rodinou. 
Číst více
garage.jpg
Určitě to každý z vás zná, máte doma plno věcí, které je vám líto vyhodit, protože jsou ještě v pěkném stavu, použitelné, jenom vám už se prostě NEHODÍ…využijte službu DejToKarlovi
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.