Recept na Pečivo s medem

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den

Domácí pečivo s medem od Betyna Marta kynuté pečivo, domácí pečivo, pletýnky recept, uzly z těsta, šneci z kynutého těsta, pečení doma, kynuté těsto, domácí pekárna, slané pečivo
Pečivo s medem

Ingredience pro recept

200 mlvody
2 lžičkysušeného droždí
500 ghladké mouky
0,5 lžičkysoli
2 lžícemedu
2 ksvejce
60 grozpuštěného másla

Droždí nasypeme do misky s vodou, necháme 5 minut stát a potom zamícháme aby se rozpustilo. Mouku a sůl smícháme ve velké míse, do středu uděláme důlek a přilijeme vodu s droždím. Vařečkou nahrneme mouku, zakryjeme a necháme 20 minut nakynout. Potom přidáme med, rozšlehaná vejce a máslo a umícháme těsto. Po vykynutí rozdělíme na kousky, vytvarujeme uzly, pletýnky, šneky a pod. Necháme na plechu ještě nakynout, potřeme vejcem, posypeme mákem a upéčeme na 180° asi 20 minut.

 

Kynuté pečivo – uzly, pletýnky a šneci

Suroviny
hladká mouka
sůl
voda
droždí
med
vejce
máslo

Na potření a posypání
vejce
mák

Postup

  1. Droždí nasypeme do misky s vodou, necháme asi 5 minut stát a poté promícháme, aby se rozpustilo.

  2. Mouku smícháme se solí ve velké míse.

  3. Do středu uděláme důlek a přilijeme vodu s droždím.

  4. Vařečkou nahrneme mouku do středu, mísu zakryjeme a necháme asi 20 minut kynout.

  5. Poté přidáme med, rozšlehaná vejce a změklé máslo.

  6. Vypracujeme hladké a vláčné těsto.

  7. Těsto necháme vykynout, dokud nezdvojnásobí objem.

  8. Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky a tvarujeme uzly, pletýnky, šneky nebo jiné tvary podle chuti.

  9. Pečivo rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě nakynout.

  10. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.

  11. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

  12. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Domácí žitný chléb z kvásku

     - zitny-chleba.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Nejlepší chléb je domácí žitný. Vyzkoušejte ho, a uvidíte že bude chutnat celé rodině.
    Obtížnost:
    4
    Pro koho
    Ostatní
    Doba přípravy
    více jak 2hod
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Barbora Holková
  • Bagetky

     - foto: Dáša Petráková - Léblová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová domácí pečivo, rohlíky recept, housky recept, bulky recept, pečení pečiva, domácí pekárna, kynuté těsto, domácí chleba a pečivo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Česnekovo-bylinkové bulky

     - foto-Michaela Sadovská
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Domácí kynuté bulky od Michaely Sadovské česnekové bochánky, domácí pečivo, bochánky recept, kynuté pečivo, česnekové pečivo, bylinkové pečivo, pečení doma, jednoduchý recept
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!