Recept na Pečivo s medem
Ingredience pro recept
| 200 ml | vody |
| 2 lžičky | sušeného droždí |
| 500 g | hladké mouky |
| 0,5 lžičky | soli |
| 2 lžíce | medu |
| 2 ks | vejce |
| 60 g | rozpuštěného másla |
Kynuté pečivo – uzly, pletýnky a šneci
Suroviny
hladká mouka
sůl
voda
droždí
med
vejce
máslo
Na potření a posypání
vejce
mák
Postup
-
Droždí nasypeme do misky s vodou, necháme asi 5 minut stát a poté promícháme, aby se rozpustilo.
-
Mouku smícháme se solí ve velké míse.
-
Do středu uděláme důlek a přilijeme vodu s droždím.
-
Vařečkou nahrneme mouku do středu, mísu zakryjeme a necháme asi 20 minut kynout.
-
Poté přidáme med, rozšlehaná vejce a změklé máslo.
-
Vypracujeme hladké a vláčné těsto.
-
Těsto necháme vykynout, dokud nezdvojnásobí objem.
-
Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky a tvarujeme uzly, pletýnky, šneky nebo jiné tvary podle chuti.
-
Pečivo rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě nakynout.
-
Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova.
-
Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Domácí žitný chléb z kvásku
-
Bagetky
Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová domácí pečivo, rohlíky recept, housky recept, bulky recept, pečení pečiva, domácí pekárna, kynuté těsto, domácí chleba a pečivo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor
-
Česnekovo-bylinkové bulky






