Recept na Domácí péřové pečivo

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
Domácí péřové pečivo

Ingredience pro recept

250 mlmléka
1 lžícecukru
15 gdroždí
450 ghladké mouky
2 lžičkysoli
1 ksvejce
50 grozpuštěného másla
Pletýnky od Betyna Marta

Z mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Mouku osolíme, přidáme vejce, máslo a kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Můžeme použít pekárnu-program těsto. Po vykynutí rozdělíme na kousky, upleteme pletýnky a necháme na plechu ještě asi 20 minut kynout. Pomašlujeme mlékem s máslem, posypeme sezamovým semínkem (kmínem, hrubou solí) a dáme péct na 180st. C asi 15-20minut.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Česnekovo-bylinkové bulky

     - foto-Michaela Sadovská
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Domácí kynuté bulky od Michaely Sadovské
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Bagetky

     - foto: Dáša Petráková - Léblová
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Vánočka

     - foto-Dáša Petráková-Léblová
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Výrobná vánočka od Dáša Petráková-Léblová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Autor
     Administrátor

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!