Recept na Smažené kůzlečí

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Kůzlečí plátky v trojobalu kůzlečí plátky v trojobalu, kůzlečí maso recepty, smažené kůzlečí, kůzlečí řízky, kůzlečí hrudí recept, kůzlečí plecko úprava, tradiční trojobal maso, kůzlečí pokrmy česká kuchyně, obalované kůzlečí maso, vařené a smažené maso recept, domácí kůzlečí recepty, křehké kůzlečí maso, slavnostní kůzlečí pokrm, selská kuchyně kůzle, nejlepší recepty z kůzlete, kůzlečí řízek smažený, jídla z kůzlečího masa, rodinné recepty maso, maso v trojobalu recept, jemné kůzlečí plátky
Smažené kůzlečí.jpg

Ingredience pro recept

1 kgkůzlečího masa
500 gkořenové zeleniny
10 kscelého pepře
3 ksnového koření
2 ksbobkového listu
1 lvody
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Očištěné kůzlečí maso, např. hrudí nebo plecko, vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka.

Hotové maso necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky, obalíme je postupně v mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme v oleji dozlatova. Kousky masa necháme odkapat na savém ubrousku a podáváme s bylinkovými bramborami.

 

Kůzlečí plátky v trojobalu

INGREDIENCE:
- Kůzlečí maso (hrudí, plecko nebo jiné části)
- Kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- Koření: celý pepř, nové koření, bobkový list
- Sůl
- Voda
- Hladká mouka
- Vejce
- Strouhanka
- Olej na smažení
- Bylinkové brambory jako příloha

POSTUP:

1) Vaření masa  
Kůzlečí maso očistíme a vložíme do hrnce.  
Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření.  
Zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka.

2) Příprava plátků  
Uvařené maso necháme zcela vychladnout.  
Nakrájíme na plátky vhodné na smažení.

3) Obalování  
Každý plátek postupně obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

4) Smažení  
Smažíme v dostatečné vrstvě oleje dozlatova z obou stran.  
Hotové plátky necháme odkapat na savém ubrousku.

5) Podávání  
Podáváme nejlépe s bylinkovými bramborami nebo šťouchanými brambory.

TIPY:
- Maso je nejlepší nechat po uvaření úplně vychladnout – lépe drží tvar při smažení.  
- Do strouhanky lze přidat i sezam nebo mletou papriku pro pestřejší chuť.  
- Vývar z masa a zeleniny můžete použít jako základ pro polévku.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jehněčí pečeně

     - Jehněčí pečeně.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví jehněčí pečeně, jehněčí maso, pečené jehněčí, hrášek, mrkev, pečeně s zeleninou, česnek, tymián, pečené maso, tradiční recept, domácí jídlo, česká kuchyně, brambory, pečené maso s zeleninou, masové recepty, příloha k masu, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Pikantní klobásky

     - Pikantní klobásky.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Grilované pikantní klobásy v marinádě grilované klobásy, pikantní klobásy, klobásy v marinádě, grilování uzenin, klobásy na gril recept, marináda na klobásy, pikantní grilování, uzeniny na grilu, letní grilování recepty, jednoduché grilované recepty, pikantní marináda masová, klobásy s česnekem, klobásy s chilli, grilování chleba a klobásy, české grilovací recepty, rychlé grilovací jídlo, uzen
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Králík s pikantní omáčkou

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské králičí maso, králičí pečínka, Nikola Behenská, pečený králík, králík na cibuli, králík na česneku, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, slanina, kmín, masox, omáčka z výpeku, tradiční recept, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!