Recept na Smažené kůzlečí
Ingredience pro recept
| 1 kg | kůzlečího masa |
| 500 g | kořenové zeleniny |
| 10 ks | celého pepře |
| 3 ks | nového koření |
| 2 ks | bobkového listu |
| 1 l | vody |
| sůl | |
| hladká mouka | |
| vejce | |
| strouhanka | |
| olej na smažení |
Očištěné kůzlečí maso, např. hrudí nebo plecko, vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka.
Hotové maso necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky, obalíme je postupně v mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme v oleji dozlatova. Kousky masa necháme odkapat na savém ubrousku a podáváme s bylinkovými bramborami.
Kůzlečí plátky v trojobalu
INGREDIENCE:
- Kůzlečí maso (hrudí, plecko nebo jiné části)
- Kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- Koření: celý pepř, nové koření, bobkový list
- Sůl
- Voda
- Hladká mouka
- Vejce
- Strouhanka
- Olej na smažení
- Bylinkové brambory jako příloha
POSTUP:
1) Vaření masa
Kůzlečí maso očistíme a vložíme do hrnce.
Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření.
Zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka.
2) Příprava plátků
Uvařené maso necháme zcela vychladnout.
Nakrájíme na plátky vhodné na smažení.
3) Obalování
Každý plátek postupně obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
4) Smažení
Smažíme v dostatečné vrstvě oleje dozlatova z obou stran.
Hotové plátky necháme odkapat na savém ubrousku.
5) Podávání
Podáváme nejlépe s bylinkovými bramborami nebo šťouchanými brambory.
TIPY:
- Maso je nejlepší nechat po uvaření úplně vychladnout – lépe drží tvar při smažení.
- Do strouhanky lze přidat i sezam nebo mletou papriku pro pestřejší chuť.
- Vývar z masa a zeleniny můžete použít jako základ pro polévku.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví jehněčí pečeně, jehněčí maso, pečené jehněčí, hrášek, mrkev, pečeně s zeleninou, česnek, tymián, pečené maso, tradiční recept, domácí jídlo, česká kuchyně, brambory, pečené maso s zeleninou, masové recepty, příloha k masu, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Pikantní klobásky
Grilované pikantní klobásy v marinádě grilované klobásy, pikantní klobásy, klobásy v marinádě, grilování uzenin, klobásy na gril recept, marináda na klobásy, pikantní grilování, uzeniny na grilu, letní grilování recepty, jednoduché grilované recepty, pikantní marináda masová, klobásy s česnekem, klobásy s chilli, grilování chleba a klobásy, české grilovací recepty, rychlé grilovací jídlo, uzen- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Králík s pikantní omáčkou
Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské králičí maso, králičí pečínka, Nikola Behenská, pečený králík, králík na cibuli, králík na česneku, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, slanina, kmín, masox, omáčka z výpeku, tradiční recept, sváteční oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






