Recept na Plněná jehněčí pečeně
Ingredience pro recept
| nádivka | |
| 2 ks | rohlíky |
| mléko | |
| 50 g | pokrájené slaniny |
| 1 ks | vejce |
| 1 lžíce | loupaných nasekaných mandlí |
| 1 kg | jehněčí pečeně |
| svazek | čerstvých bylinek |
| 4 lžíce | olivového oleje |
| 200 ml | bílého vína |
| zeleninový vývar | |
| 3 ks | cibule šalotky |
| 4 stroužky | česneku |
| 3 lžíce | medu |
| sůl | |
| drcený pepř | |
| 1 svazek | čerstvé karotky |
| 80 g | másla |
| 4 lžíce | krupicového cukru |
Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a ostrým nožem v něm nařízneme malou kapsu. Suroviny na nádivku smícháme a hotovou směsí naplníme pečeni, spíchneme párátky a maso položíme na pekáč s olejem. Přidáme oloupané šalotky, stroužky česneku, zalijeme vínem a troškou vývaru a pečeme pod pokličkou při teplotě 200st.C, ažmaso změkne. Počeni odkryjeme a dopečeme dozlatova. Karotku očistíme a omyjeme, ponecháme krátký kousek natě a zeleninu povaříme v osolené vodě. Mrkev scedíme, necháme okapat. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme cukr a karotku a vše zalijeme troškou vody a necháme vodu odpařit. Až se na povrchu karotky vytvoří lesklá vrstva máslové směsi, stáhneme ji z ohně. Podáváme a čerstvou nasekanou petrželkou a jehněčím.






