Recept na Plněná jehněčí pečeně

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: Ostatní
Pro koho: Velikonoce
Příležitost: více jak 2hod
: Běžný den

Jehněčí pečeně s nádivkou a glazovanou karotkou. jehněčí pečeně recept, jehněčí s nádivkou, glazovaná karotka, jehněčí maso pečené, jehněčí slavnostní recept, velikonoční jehněčí, jehněčí s vínem, jehněčí v pekáči, jehněčí s bylinkami, nádivka do masa, pečené jehněčí nádivka, karotka na másle, glazovaná mrkev recept, jehněčí delikatesa, francouzská kuchyně jehněčí, slavnostní pečeně, bylinkové jehněčí maso, měkké jehněčí recept, jehněčí ve víně, gurmánské jehněčí jídlo, maso pro sváteční stůl
Plněná jehněčí pečeně.jpg

Ingredience pro recept

nádivka
2 ksrohlíky
mléko
50 gpokrájené slaniny
1 ksvejce
1 lžíceloupaných nasekaných mandlí
1 kgjehněčí pečeně
svazekčerstvých bylinek
4 lžíceolivového oleje
200 mlbílého vína
zeleninový vývar
3 kscibule šalotky
4 stroužkyčesneku
3 lžícemedu
sůl
drcený pepř
1 svazekčerstvé karotky
80 gmásla
4 lžíce krupicového cukru

Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a ostrým nožem v něm nařízneme malou kapsu. Suroviny na nádivku smícháme a hotovou směsí naplníme pečeni, spíchneme párátky a maso položíme na pekáč s olejem. Přidáme oloupané šalotky, stroužky česneku, zalijeme vínem a troškou vývaru a pečeme pod pokličkou při teplotě 200st.C, ažmaso změkne. Počeni odkryjeme a dopečeme dozlatova. Karotku očistíme a omyjeme, ponecháme krátký kousek natě a zeleninu povaříme v osolené vodě. Mrkev scedíme, necháme okapat. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme cukr a karotku a vše zalijeme troškou vody a necháme vodu odpařit. Až se na povrchu karotky vytvoří lesklá vrstva máslové směsi, stáhneme ji z ohně. Podáváme a čerstvou nasekanou petrželkou a jehněčím.

 

Jehněčí pečeně s nádivkou a glazovanou karotkou

INGREDIENCE:
JEHNĚČÍ PEČENĚ:
- Jehněčí maso (vcelku)
- Sůl
- Olej
- Šalotky (oloupané)
- Stroužky česneku
- Bílé víno
- Trocha vývaru
- Párátka nebo jehly na uzavření kapsy

NÁDIVKA:
- Pečivo nebo chléb (na malé kostičky)
- Vejce
- Bylinky dle chuti (petržel, tymián, majoránka)
- Sůl a pepř
- Trocha mléka (pokud je směs příliš hustá)

GLAZOVANÁ KAROTKA:
- Malé karotky (s kouskem natě)
- Sůl
- Máslo
- Cukr
- Trocha vody
- Čerstvá petrželka (nasekaná)

POSTUP:

1) Příprava masa
Jehněčí pečeni očistíme, omyjeme a osušíme.
Ze všech stran osolíme.
Ostrým nožem vytvoříme malou kapsu na nádivku.

2) Nádivka
Smícháme pečivo, vejce, bylinky, sůl, pepř a případně trochu mléka.
Směsí naplníme kapsu v mase a spíchneme párátky.

3) Pečení
Do pekáče nalijeme trochu oleje.
Položíme naplněnou pečeni, přidáme šalotky a stroužky česneku.
Zalijeme vínem a trochou vývaru.
Pečeme pod pokličkou při 200 °C, dokud maso nezměkne.
Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova.

4) Glazovaná karotka
Karotky očistíme, omyjeme a ponecháme kousek natě.
Povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme cukr a karotku.
Podlijeme trochou vody a necháme odpařit.
Až se vytvoří lesklá glazura, stáhneme z ohně.

5) Podávání
Jehněčí pečeni podáváme s glazovanou karotkou a posypeme čerstvou petrželkou.

TIPY:
- Do nádivky můžeš přidat na másle orestovanou cibulku.
- Bílé víno lze nahradit vermutem pro výraznější chuť.
- Karotku nevař dlouho – musí zůstat lehce křupavá.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jehněčí pečeně

     - Jehněčí pečeně.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví jehněčí pečeně, jehněčí maso, pečené jehněčí, hrášek, mrkev, pečeně s zeleninou, česnek, tymián, pečené maso, tradiční recept, domácí jídlo, česká kuchyně, brambory, pečené maso s zeleninou, masové recepty, příloha k masu, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Pikantní klobásky

     - Pikantní klobásky.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Grilované pikantní klobásy v marinádě grilované klobásy, pikantní klobásy, klobásy v marinádě, grilování uzenin, klobásy na gril recept, marináda na klobásy, pikantní grilování, uzeniny na grilu, letní grilování recepty, jednoduché grilované recepty, pikantní marináda masová, klobásy s česnekem, klobásy s chilli, grilování chleba a klobásy, české grilovací recepty, rychlé grilovací jídlo, uzen
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Králík s pikantní omáčkou

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské králičí maso, králičí pečínka, Nikola Behenská, pečený králík, králík na cibuli, králík na česneku, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, slanina, kmín, masox, omáčka z výpeku, tradiční recept, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!