Recept na Pikantní klobásky
Ingredience pro recept
| 4 ks | pikantní klobásy |
| 100 ml | oleje |
| 3 stroužky | česneku |
| 1 lžička | worcestrová omáčka |
| 1 lžička | medu |
| 1 lžíce | hořčice |
| 1 lžička | grilovacího koření |
| 1 lžička | majoránky |
| sůl | |
| pepř |
Klobásky rozřízneme napůl a z obou stran nažízneme. Všechny přísady smícháme, směsí potřeme klobásky tak, aby se dostala do zářezů a necháme 30 minut odležet v chladničce. Pak uzeniny opečeme z obou stran na grilu a podáváme s pečivem.
Grilované pikantní klobásy v marinádě
INGREDIENCE:
- Klobásy (uzené nebo grilovací)
- Olej
- Kečup (ostrý nebo jemný)
- Hořčice
- Mletá paprika (sladká i pálivá dle chuti)
- Chilli nebo chilli vločky
- Česnek (prolisovaný nebo sušený)
- Sůl (volitelně)
- Pepř
POSTUP:
1) Příprava klobás
Klobásky rozřízneme podélně napůl, ale nedokrojíme úplně.
Z obou stran je lehce nařízneme, aby marináda pronikla dovnitř.
2) Marináda
V misce smícháme olej, kečup, hořčici, papriku, chilli, česnek, pepř (případně sůl).
Klobásy touto směsí důkladně potřeme – i do zářezů.
3) Odpočinek
Necháme 30 minut odležet v chladničce, aby se chutě vstřebaly.
4) Grilování
Klobásy opečeme z obou stran na grilu.
Grilujeme jen krátce – klobásy jsou již hotové, jde o vytvoření křupavého, voňavého povrchu.
5) Podávání
Podáváme s čerstvým pečivem, zeleninou nebo hořčicí.
TIPY:
- Pro extra křupavost klobásy na konci lehce zkaramelizuj marinádou.
- Lze udělat i na pánvi nebo v troubě.
- Přidej med, pokud chceš sladko-pikantní variantu.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví jehněčí pečeně, jehněčí maso, pečené jehněčí, hrášek, mrkev, pečeně s zeleninou, česnek, tymián, pečené maso, tradiční recept, domácí jídlo, česká kuchyně, brambory, pečené maso s zeleninou, masové recepty, příloha k masu, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Králík s pikantní omáčkou
Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské králičí maso, králičí pečínka, Nikola Behenská, pečený králík, králík na cibuli, králík na česneku, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, slanina, kmín, masox, omáčka z výpeku, tradiční recept, sváteční oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Šoulet s uzeninou
Hrachový šoulet s uzeninou od Nikoly Behenské hrachový šoulet recept, šoulet s uzeninou, hrachový šoulet s kroupami, tradiční židovský šoulet, český šoulet recept, špekáčky v šouletu, zapékaný hrách s kroupami, Nikola Behenská recepty, hrách a kroupy recept, vydatná česká kuchyně, pokrmy z hrachu, levné jídlo z hrachu, zapékané luštěniny recept, šoulet v troubě, domácí šoulet krok za krokem, kroupy a uzenina, syté zimní jídlo, majoránkový šoulet, staročeské recepty, jednoduché luštěninové jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






