Recept na Marinovaný králík

přidal(a) Romča Langerova
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Marinované králičí maso podle Romči Langerové marinovaný králík, králičí maso recept, romča langerová recept, králík s bůčkem, pečený králík, králík v marinádě, králík na vývaru, české recepty z králíka, králík na česneku, králík do zlatova, tradiční králičí maso, pečené maso recepty, králík v troubě, domácí recepty králík, králičí pečeně, králík s omáčkou, králičí maso doměkka, vydatné masové recepty, králík s cibulí a česnekem, králík na paprice varianta
Marinovaný králík
  • Marinovaný králík - foto-Romča Langerová
  • Marinovaný králík - foto-Romča Langerová

Ingredience pro recept

1 kskrálík
0,5 kgvepřového bůčku
1 kscibule
5 stroužkůčesneku
2 lžíceoleje
2 lžíceostrého kečupu
1 lžičkamleté sladké papriky
špetkamletého hřebíčku
sůl
vývar

Králíka očistíme, naporcujeme a naložíme společně s vepřovým bůčkem do marinády. Na druhý den dáme do pekáčku podlejeme vývarem a upečeme doměkka a dozlatova.

Marináda: cibuli a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s ostatními ingrediencemi

 

Marinované králičí maso podle Romči Langerové

INGREDIENCE:
- Králík (naporcovaný)
- Vepřový bůček (na kousky)
- Vývar (na podlití)

MARINÁDA:
- Cibule (najemno)
- Česnek (najemno)
- Olej
- Sůl
- Pepř
- Sladká paprika
- Chilli (volitelně)
- Majoránka
- Kmín
- Trocha sojové omáčky (volitelné)
- Lžíce hořčice (volitelné)

POSTUP:

1) Příprava masa
Králíka očistíme, naporcujeme a smícháme s kousky vepřového bůčku.

2) Marináda
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
V míse je smícháme s olejem, solí, pepřem, paprikou, chilli, majoránkou, kmínem a případně sojovou omáčkou nebo hořčicí.
Do této marinády vložíme maso a důkladně promícháme.

3) Odležení
Maso necháme odležet **přes noc** v lednici, ideálně 12–24 hodin.

4) Pečení
Druhý den maso rozložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme při 180–200 °C, dokud není králík i bůček doměkka a dozlatova.
Podléváme vývarem a přeléváme výpekem, aby maso nevysychalo.

5) Podávání
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, rýží nebo knedlíkem.

TIPY:
- Bůček dodá králíkovi šťavnatost a chuť, doporučuje se nevynechávat.
- Do marinády lze přidat trochu medu nebo worcesteru.
- Výpek lze zahustit a udělat skvělou omáčku.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jehněčí pečeně

     - Jehněčí pečeně.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví jehněčí pečeně, jehněčí maso, pečené jehněčí, hrášek, mrkev, pečeně s zeleninou, česnek, tymián, pečené maso, tradiční recept, domácí jídlo, česká kuchyně, brambory, pečené maso s zeleninou, masové recepty, příloha k masu, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Pikantní klobásky

     - Pikantní klobásky.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Grilované pikantní klobásy v marinádě grilované klobásy, pikantní klobásy, klobásy v marinádě, grilování uzenin, klobásy na gril recept, marináda na klobásy, pikantní grilování, uzeniny na grilu, letní grilování recepty, jednoduché grilované recepty, pikantní marináda masová, klobásy s česnekem, klobásy s chilli, grilování chleba a klobásy, české grilovací recepty, rychlé grilovací jídlo, uzen
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Králík s pikantní omáčkou

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské králičí maso, králičí pečínka, Nikola Behenská, pečený králík, králík na cibuli, králík na česneku, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, slanina, kmín, masox, omáčka z výpeku, tradiční recept, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!