Recept na Marinovaný králík
Ingredience pro recept
| 1 ks | králík |
| 0,5 kg | vepřového bůčku |
| 1 ks | cibule |
| 5 stroužků | česneku |
| 2 lžíce | oleje |
| 2 lžíce | ostrého kečupu |
| 1 lžička | mleté sladké papriky |
| špetka | mletého hřebíčku |
| sůl | |
| vývar |
Králíka očistíme, naporcujeme a naložíme společně s vepřovým bůčkem do marinády. Na druhý den dáme do pekáčku podlejeme vývarem a upečeme doměkka a dozlatova.
Marináda: cibuli a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s ostatními ingrediencemi
Marinované králičí maso podle Romči Langerové
INGREDIENCE:
- Králík (naporcovaný)
- Vepřový bůček (na kousky)
- Vývar (na podlití)
MARINÁDA:
- Cibule (najemno)
- Česnek (najemno)
- Olej
- Sůl
- Pepř
- Sladká paprika
- Chilli (volitelně)
- Majoránka
- Kmín
- Trocha sojové omáčky (volitelné)
- Lžíce hořčice (volitelné)
POSTUP:
1) Příprava masa
Králíka očistíme, naporcujeme a smícháme s kousky vepřového bůčku.
2) Marináda
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
V míse je smícháme s olejem, solí, pepřem, paprikou, chilli, majoránkou, kmínem a případně sojovou omáčkou nebo hořčicí.
Do této marinády vložíme maso a důkladně promícháme.
3) Odležení
Maso necháme odležet **přes noc** v lednici, ideálně 12–24 hodin.
4) Pečení
Druhý den maso rozložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme při 180–200 °C, dokud není králík i bůček doměkka a dozlatova.
Podléváme vývarem a přeléváme výpekem, aby maso nevysychalo.
5) Podávání
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, rýží nebo knedlíkem.
TIPY:
- Bůček dodá králíkovi šťavnatost a chuť, doporučuje se nevynechávat.
- Do marinády lze přidat trochu medu nebo worcesteru.
- Výpek lze zahustit a udělat skvělou omáčku.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví jehněčí pečeně, jehněčí maso, pečené jehněčí, hrášek, mrkev, pečeně s zeleninou, česnek, tymián, pečené maso, tradiční recept, domácí jídlo, česká kuchyně, brambory, pečené maso s zeleninou, masové recepty, příloha k masu, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Pikantní klobásky
Grilované pikantní klobásy v marinádě grilované klobásy, pikantní klobásy, klobásy v marinádě, grilování uzenin, klobásy na gril recept, marináda na klobásy, pikantní grilování, uzeniny na grilu, letní grilování recepty, jednoduché grilované recepty, pikantní marináda masová, klobásy s česnekem, klobásy s chilli, grilování chleba a klobásy, české grilovací recepty, rychlé grilovací jídlo, uzen- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Králík s pikantní omáčkou
Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské králičí maso, králičí pečínka, Nikola Behenská, pečený králík, králík na cibuli, králík na česneku, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, slanina, kmín, masox, omáčka z výpeku, tradiční recept, sváteční oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová








