Recept na Losos s křenovou omáčkou
Ingredience pro recept
| 4.00 ks | filety z lososa |
| 2.00 lžíce | másla |
| 1.00 ks | cibule šalotky |
| 1.00 ks | salátové okurky |
| 50.00 ml | bílého vína |
| 100.00 g | zakysané smetany |
| 2.00 lžíce | nastrouhaného křenu |
| 0.00 | sůl |
| 0.00 | pepř |
Na 4 porce:
Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na velmi jemné nudličky. Fikety z lososa omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme máslo a filety opékáme po obou stranách asi jednu minutu a pak je vyjmeme. Do tuku vsypeme šalotku a okurku a podusíme. Nakonec zalijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu a křen, osolíme a opepříme. Lososa vložíme do omáčky, přiklopíme a asi 3 minuty dusíme na mírném ohni.
Pikantní lahůdka s osvěžující okurkou
(4 porce)
INGREDIENCE:
- Filety z lososa
- Sůl
- Pepř
- Máslo
- 1 okurka (oloupaná, zbavená jadérek, nakrájená na kostičky)
- 1 šalotka (na velmi jemné nudličky)
- Bílé víno
- Zakysaná smetana
- Křen (nastrouhaný)
- Papírové utěrky (na osušení ryby)
POSTUP:
1) Příprava okurky a šalotky
Okurku oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na malé kostičky.
Šalotku oloupeme a nakrájíme na velmi jemné nudličky.
2) Příprava lososa
Filety z lososa opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.
Na pánvi rozehřejeme máslo a filety opékáme po obou stranách asi 1 minutu.
Vyjmeme z pánve stranou.
3) Zeleninový základ
Do zbylého tuku vsypeme šalotku a okurku. Krátce podusíme, aby změkly, ale nerozvařily.
4) Omáčka
K zelenině přilijeme bílé víno, přidáme zakysanou smetanu a nastrouhaný křen.
Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
5) Dokončení
Lososa vložíme zpět do omáčky, přiklopíme a na mírném ohni dusíme asi 3 minuty.
Maso se krásně propojí s pikantní a osvěžující chutí omáčky.
TIPY:
- Množství křenu uprav dle chuti — jemné nebo pikantnější.
- Lze přidat i trochu citronové šťávy pro kyselkavý tón.
- Omáčka se hodí i k jiné rybě (pstruh, treska).
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kapr v mandlích
Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Losos na bylinkách
Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Milča Jandusová
-
Kořeněný pangasius
Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






