Recept na Losos s křenovou omáčkou

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pikantní lahůdka s osvěžující okurkou. losos s okurkou, losos s křenovou omáčkou, pikantní losos, rybí recepty, losos na víně, losos se zeleninou, filet z lososa recepty, okurková omáčka, osvěžující losos, losos se zakysanou smetanou, losos s křenem, šalotka recepty, zdravé rybí pokrmy, rychlý losos, rybí jídla na pánvi, losos na másle, lehká rybí kuchyně, domácí recepty losos, guláš z lososa varianta, losos se zeleninou, recepty z mořských ryb, losos do 10 minut
Losos s křenovou omáčkou.jpg

Ingredience pro recept

4.00 ksfilety z lososa
2.00 lžícemásla
1.00 kscibule šalotky
1.00 kssalátové okurky
50.00 mlbílého vína
100.00 gzakysané smetany
2.00 lžícenastrouhaného křenu
0.00 sůl
0.00 pepř

Na 4 porce:

Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na velmi jemné nudličky. Fikety z lososa omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme máslo a filety opékáme po obou stranách asi jednu minutu a pak je vyjmeme. Do tuku vsypeme šalotku a okurku a podusíme. Nakonec zalijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu a křen, osolíme a opepříme. Lososa vložíme do omáčky, přiklopíme a asi 3 minuty dusíme na mírném ohni.

 

Pikantní lahůdka s osvěžující okurkou
(4 porce)

INGREDIENCE:
- Filety z lososa
- Sůl
- Pepř
- Máslo
- 1 okurka (oloupaná, zbavená jadérek, nakrájená na kostičky)
- 1 šalotka (na velmi jemné nudličky)
- Bílé víno
- Zakysaná smetana
- Křen (nastrouhaný)
- Papírové utěrky (na osušení ryby)

POSTUP:

1) Příprava okurky a šalotky
Okurku oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na malé kostičky.
Šalotku oloupeme a nakrájíme na velmi jemné nudličky.

2) Příprava lososa
Filety z lososa opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.
Na pánvi rozehřejeme máslo a filety opékáme po obou stranách asi 1 minutu.
Vyjmeme z pánve stranou.

3) Zeleninový základ
Do zbylého tuku vsypeme šalotku a okurku. Krátce podusíme, aby změkly, ale nerozvařily.

4) Omáčka
K zelenině přilijeme bílé víno, přidáme zakysanou smetanu a nastrouhaný křen.
Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

5) Dokončení
Lososa vložíme zpět do omáčky, přiklopíme a na mírném ohni dusíme asi 3 minuty.
Maso se krásně propojí s pikantní a osvěžující chutí omáčky.

TIPY:
- Množství křenu uprav dle chuti — jemné nebo pikantnější.
- Lze přidat i trochu citronové šťávy pro kyselkavý tón.
- Omáčka se hodí i k jiné rybě (pstruh, treska).

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kapr v mandlích

     - Kapr v mandlích.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Losos na bylinkách

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
  • Kořeněný pangasius

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!