Recept na Smažený kapr

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Vánoce
Příležitost: Běžný den
Smažený kapr 1
  • Smažený kapr -

Ingredience pro recept

1 kskapra
sůl
4 stroužkyčesneku
0,5-1 lmléka
hladká mouka
olej na smažení
strouhanka
citron
2-3 ksvejce
Tradiční štědrovečerní smažený kapr.

Den předem kapra zabijeme, vykucháme, oškrábeme šupiny, odřízneme hlavu (můžeme ji použít na polévku) a ploutve, případně stáhneme z kůže. Nařezeme na porce, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Přikryjeme alobalem a necháme do druhého dne odležet. Před samotnou přípravou porce vyjmeme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Poté jednotlivé porce obalujeme v trojobalu (mouka-rozšlehané osolené vejce-strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Při servírování pokapeme citronovou šťávou.

Na vánoce podáváme tradičně s brambovovým salátem, jinak můžeme podávat s bramborem nebo bramborovou kaší.

Při konzumaci pozor na kostičky !!!!!

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kapr v mandlích

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smažený kapr
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Losos na bylinkách

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
  • Kořeněný pangasius

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Smažený pangasius
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Obuv pro celou rodinu.

Lewisie-zp.cz - obuv, zdrav. obuv, zdrav. potřeby, kosmetika, čaje ...

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!