Recept na Losos na bylinkách

přidal(a) Milča Jandusová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Losos na bylinkách

Ingredience pro recept

filety z lososa
sůl
drcený barevný pepř
sušený medvědí česnek
1 lžičkamásla
200 gzelených fazolek
100 gšunky
2-3 stroužkyčesneku
0,5 kscitronu
Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami

Filet z lososa po obou stranách mírně ochutíme solí, barevným pepřem a jakýmikoliv bylinkami (v tomto případě medvědí česnek). Na rozpálené pánvi opékáme z každé strany cca 3-5 minut tak, aby s každé stany byl propečen, ale uprostřed zůstal růžový proužek.

Na oříšku másla orestujeme zelené fazolky, proužky kvalitní šunky a plátky česneku, ochutíme také sušeným medvědím česnekem a nakonec zakápneme šťávou z půlky citronu.

Podáváme s vařeným bramborem.

Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem
(Autor: Milča Jandusová)

INGREDIENCE:
- Filet z lososa
- Sůl
- Barevný pepř
- Bylinky dle chuti (ideálně medvědí česnek)
- Máslo (na restování)
- Zelené fazolky
- Kvalitní šunka (na proužky)
- Česnek (na plátky)
- Sušený medvědí česnek
- Šťáva z půlky citronu
- Brambory k podávání

POSTUP:

1) Losos
Filet z lososa po obou stranách jemně osolíme, posypeme barevným pepřem a bylinkami (např. medvědí česnek).
Na rozpálené pánvi opékáme z každé strany cca 3–5 minut, aby byl zvenku propečený, ale uvnitř zůstal růžový proužek.

2) Restované fazolky
Na malém oříšku másla orestujeme zelené fazolky, proužky šunky a plátky česneku.
Dochutíme sušeným medvědím česnekem a nakonec zakápneme citronovou šťávou.

3) Podávání
Lososa podáváme s restovanými fazolkami a vařenými bramborami.

TIPY:
- Lososa nepřepeč — vnitřní růžový střed zaručí šťavnatost.
- Do fazolek lze přidat i hrst cherry rajčátek.
- Bylinky lze obměňovat: kopr, petrželka, rozmarýn či tymián.

 

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kapr v mandlích

     - Kapr v mandlích.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kořeněný pangasius

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Smažený kapr

     -
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Tradiční štědrovečerní smažený kapr. tradiční smažený kapr, vánoční kapr recept, štědrovečerní kapr, kapr v trojobalu, vánoční smažená ryba, kapr v mléce recept, klasický český kapr, smažené rybí porce, vánoční kuchyně kapr, recept kapr s bramborovým salátem, kapr obalovaný recept, české vánoční recepty, rybí pokrmy na štědrý den, kapr v česneku a mléce, ryba smažená dozlatova, bramborový salát a kapr, slavnostní rybí recepty, tradiční česká ryba, kapr s citronem, domácí recept na kapra
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!