Recept na Losos na bylinkách
Ingredience pro recept
| filety z lososa | |
| sůl | |
| drcený barevný pepř | |
| sušený medvědí česnek | |
| 1 lžička | másla |
| 200 g | zelených fazolek |
| 100 g | šunky |
| 2-3 stroužky | česneku |
| 0,5 ks | citronu |
Filet z lososa po obou stranách mírně ochutíme solí, barevným pepřem a jakýmikoliv bylinkami (v tomto případě medvědí česnek). Na rozpálené pánvi opékáme z každé strany cca 3-5 minut tak, aby s každé stany byl propečen, ale uprostřed zůstal růžový proužek.
Na oříšku másla orestujeme zelené fazolky, proužky kvalitní šunky a plátky česneku, ochutíme také sušeným medvědím česnekem a nakonec zakápneme šťávou z půlky citronu.
Podáváme s vařeným bramborem.
Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem
(Autor: Milča Jandusová)
INGREDIENCE:
- Filet z lososa
- Sůl
- Barevný pepř
- Bylinky dle chuti (ideálně medvědí česnek)
- Máslo (na restování)
- Zelené fazolky
- Kvalitní šunka (na proužky)
- Česnek (na plátky)
- Sušený medvědí česnek
- Šťáva z půlky citronu
- Brambory k podávání
POSTUP:
1) Losos
Filet z lososa po obou stranách jemně osolíme, posypeme barevným pepřem a bylinkami (např. medvědí česnek).
Na rozpálené pánvi opékáme z každé strany cca 3–5 minut, aby byl zvenku propečený, ale uvnitř zůstal růžový proužek.
2) Restované fazolky
Na malém oříšku másla orestujeme zelené fazolky, proužky šunky a plátky česneku.
Dochutíme sušeným medvědím česnekem a nakonec zakápneme citronovou šťávou.
3) Podávání
Lososa podáváme s restovanými fazolkami a vařenými bramborami.
TIPY:
- Lososa nepřepeč — vnitřní růžový střed zaručí šťavnatost.
- Do fazolek lze přidat i hrst cherry rajčátek.
- Bylinky lze obměňovat: kopr, petrželka, rozmarýn či tymián.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kapr v mandlích
Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kořeněný pangasius
Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Smažený kapr
Tradiční štědrovečerní smažený kapr. tradiční smažený kapr, vánoční kapr recept, štědrovečerní kapr, kapr v trojobalu, vánoční smažená ryba, kapr v mléce recept, klasický český kapr, smažené rybí porce, vánoční kuchyně kapr, recept kapr s bramborovým salátem, kapr obalovaný recept, české vánoční recepty, rybí pokrmy na štědrý den, kapr v česneku a mléce, ryba smažená dozlatova, bramborový salát a kapr, slavnostní rybí recepty, tradiční česká ryba, kapr s citronem, domácí recept na kapra- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Příležitost
- Vánoce
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






