Recept na Kořeněný pangasius

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo
Kořeněný pangasius
  • Kořeněný pangasius -
  • Kořeněný pangasius -

Ingredience pro recept

4 ksfilety z pangase
2 lžičkykoření na ryby
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžičkamleté sladké papriky
2 lžičkyvegety
4 lžícehladké mouky
olej

Pangas filety necháme rozmrazit, vysušíme z nich vodu, nejlépe papírovými utěrkami. Z obou stran posypeme kořením na ryby, drceným kmínem, mletou paprikou a vegetou. Obalíme v hladké mouce. Poté smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

 

Smažený pangasius

Ingredience:

  • 4 filety pangasia (rozmražené a osušené)

  • 1 lžička koření na ryby

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky

  • 1/2 lžičky vegety (nebo směsi sušené zeleniny)

  • 4 lžíce hladké mouky (na obalení)

  • Olej na smažení


Postup:

  1. Příprava ryby:
    Pangas filety nech rozmrazit při pokojové teplotě, poté je důkladně osuši papírovými utěrkami, aby se při smažení netvořila přebytečná pára.

  2. Dochucení:
    Z obou stran posyp kořením na ryby, drceným kmínem, mletou paprikou a vegetou. Lehce vmasíruj koření do masa, aby se dobře vstřebalo.

  3. Obalování:
    Filety obal v hladké mouce tak, aby byl povrch rovnoměrně pokrytý – to zajistí křupavou kůrku.

  4. Smažení:
    Na pánvi rozehřej olej a rybu smaž z obou stran dozlatova (cca 3–4 minuty na každé straně podle tloušťky filetu).
    Hotové filety nech okapat na papírové utěrce.

  5. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo lehkým salátem z čerstvé zeleniny.

Tip:
Pokud chceš jemnější chuť, můžeš do mouky přidat trochu citronové kůry nebo sušeného česneku.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kapr v mandlích

     - Kapr v mandlích.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Losos na bylinkách

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
  • Smažený kapr

     -
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Tradiční štědrovečerní smažený kapr. tradiční smažený kapr, vánoční kapr recept, štědrovečerní kapr, kapr v trojobalu, vánoční smažená ryba, kapr v mléce recept, klasický český kapr, smažené rybí porce, vánoční kuchyně kapr, recept kapr s bramborovým salátem, kapr obalovaný recept, české vánoční recepty, rybí pokrmy na štědrý den, kapr v česneku a mléce, ryba smažená dozlatova, bramborový salát a kapr, slavnostní rybí recepty, tradiční česká ryba, kapr s citronem, domácí recept na kapra
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!