Recept na Kořeněný pangasius
Ingredience pro recept
| 4 ks | filety z pangase |
| 2 lžičky | koření na ryby |
| 1 lžička | drceného kmínu |
| 1 lžička | mleté sladké papriky |
| 2 lžičky | vegety |
| 4 lžíce | hladké mouky |
| olej |
Pangas filety necháme rozmrazit, vysušíme z nich vodu, nejlépe papírovými utěrkami. Z obou stran posypeme kořením na ryby, drceným kmínem, mletou paprikou a vegetou. Obalíme v hladké mouce. Poté smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Smažený pangasius
Ingredience:
-
4 filety pangasia (rozmražené a osušené)
-
1 lžička koření na ryby
-
1/2 lžičky drceného kmínu
-
1/2 lžičky mleté sladké papriky
-
1/2 lžičky vegety (nebo směsi sušené zeleniny)
-
4 lžíce hladké mouky (na obalení)
-
Olej na smažení
Postup:
-
Příprava ryby:
Pangas filety nech rozmrazit při pokojové teplotě, poté je důkladně osuši papírovými utěrkami, aby se při smažení netvořila přebytečná pára. -
Dochucení:
Z obou stran posyp kořením na ryby, drceným kmínem, mletou paprikou a vegetou. Lehce vmasíruj koření do masa, aby se dobře vstřebalo. -
Obalování:
Filety obal v hladké mouce tak, aby byl povrch rovnoměrně pokrytý – to zajistí křupavou kůrku. -
Smažení:
Na pánvi rozehřej olej a rybu smaž z obou stran dozlatova (cca 3–4 minuty na každé straně podle tloušťky filetu).
Hotové filety nech okapat na papírové utěrce. -
Podávání:
Podávej s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo lehkým salátem z čerstvé zeleniny.
Tip:
Pokud chceš jemnější chuť, můžeš do mouky přidat trochu citronové kůry nebo sušeného česneku.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kapr v mandlích
Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Losos na bylinkách
Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Milča Jandusová
-
Smažený kapr
Tradiční štědrovečerní smažený kapr. tradiční smažený kapr, vánoční kapr recept, štědrovečerní kapr, kapr v trojobalu, vánoční smažená ryba, kapr v mléce recept, klasický český kapr, smažené rybí porce, vánoční kuchyně kapr, recept kapr s bramborovým salátem, kapr obalovaný recept, české vánoční recepty, rybí pokrmy na štědrý den, kapr v česneku a mléce, ryba smažená dozlatova, bramborový salát a kapr, slavnostní rybí recepty, tradiční česká ryba, kapr s citronem, domácí recept na kapra- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Příležitost
- Vánoce
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová








