Recept na Kapr v medové krustě

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Vánoce
: Běžný den

Vánoční kapr v netradiční úpravě. vánoční kapr, pečený kapr, kapr s medem, kapr s ořechy, netradiční kapr, ryba na Vánoce, kapr v troubě, vlašské ořechy, medová ryba, citronová šťáva, sváteční recept, česká kuchyně, domácí recept, vánoční jídlo, pečený kapr recept, rybí maso, vaření, jídlo
Kapr v medové krustě.jpg

Ingredience pro recept

1,5 kgkapra
sůl
100 gmedu
100 gmásla
citron
100 gvlašských ořechů
3 lžíceolivového oleje

Kapra očistíme, oškrábeme šupiny, vyvrhneme, důkladně omyjeme a osušíme. Rybu zvenku i zevnitř osolíme, nasekáme na zhruba 4cm velké kousky, které narovnáme do zapékací mísy vytřené olejem, polijeme směsí medu, rozpuštěného másla, citronové šťávy a kůry a obložíme vlašskými ořechy. Pečeme při teplotě 200st. C dozlatova. Během pečení poléváme zbylou medovou směsí a výpekem.

 

Vánoční kapr v netradiční úpravě

Ingredience:

  • 1 kapr (cca 1,5–2 kg)

  • Sůl podle chuti

  • 2 lžíce medu

  • 50 g rozpuštěného másla

  • Šťáva a kůra z 1 citronu

  • 50 g vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)

  • 1 lžíce oleje (na vymazání zapékací mísy)


Postup:

  1. Příprava ryby:
    Kapra očisti, odstraň šupiny, vyvrhni, důkladně opláchni a osuši papírovou utěrkou. Osol ho zevnitř i zvenku a nakrájej na kousky přibližně 4 cm velké.

  2. Příprava směsi:
    V misce smíchej med, rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Touto směsí polij kapří porce v zapékací míse vymazané olejem.

  3. Přidání ořechů:
    Rybu oblož nasekanými vlašskými ořechy, které dodají jemně nasládlou chuť a krásnou křupavost.

  4. Pečení:
    Peč v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova (asi 30–35 minut).
    Během pečení rybu několikrát přelij zbylou medovou směsí a výpekem, aby zůstala šťavnatá.

  5. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo lehkým salátem.

Tip:
Tento recept je ideální pro slavnostní vánoční oběd – med a ořechy dodají kaprovi jedinečný sváteční nádech.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kapr v mandlích

     - Kapr v mandlích.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Losos na bylinkách

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
  • Kořeněný pangasius

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!