Recept na Kapr v medové krustě
Ingredience pro recept
| 1,5 kg | kapra |
| sůl | |
| 100 g | medu |
| 100 g | másla |
| citron | |
| 100 g | vlašských ořechů |
| 3 lžíce | olivového oleje |
Kapra očistíme, oškrábeme šupiny, vyvrhneme, důkladně omyjeme a osušíme. Rybu zvenku i zevnitř osolíme, nasekáme na zhruba 4cm velké kousky, které narovnáme do zapékací mísy vytřené olejem, polijeme směsí medu, rozpuštěného másla, citronové šťávy a kůry a obložíme vlašskými ořechy. Pečeme při teplotě 200st. C dozlatova. Během pečení poléváme zbylou medovou směsí a výpekem.
Vánoční kapr v netradiční úpravě
Ingredience:
-
1 kapr (cca 1,5–2 kg)
-
Sůl podle chuti
-
2 lžíce medu
-
50 g rozpuštěného másla
-
Šťáva a kůra z 1 citronu
-
50 g vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)
-
1 lžíce oleje (na vymazání zapékací mísy)
Postup:
-
Příprava ryby:
Kapra očisti, odstraň šupiny, vyvrhni, důkladně opláchni a osuši papírovou utěrkou. Osol ho zevnitř i zvenku a nakrájej na kousky přibližně 4 cm velké. -
Příprava směsi:
V misce smíchej med, rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Touto směsí polij kapří porce v zapékací míse vymazané olejem. -
Přidání ořechů:
Rybu oblož nasekanými vlašskými ořechy, které dodají jemně nasládlou chuť a krásnou křupavost. -
Pečení:
Peč v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova (asi 30–35 minut).
Během pečení rybu několikrát přelij zbylou medovou směsí a výpekem, aby zůstala šťavnatá. -
Podávání:
Podávej s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo lehkým salátem.
Tip:
Tento recept je ideální pro slavnostní vánoční oběd – med a ořechy dodají kaprovi jedinečný sváteční nádech.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kapr v mandlích
Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Losos na bylinkách
Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Milča Jandusová
-
Kořeněný pangasius
Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






