Recept na Kapr v medové krustě

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Vánoce
: Běžný den

Vánoční kapr v netradiční úpravě. vánoční kapr, pečený kapr, kapr s medem, kapr s ořechy, netradiční kapr, ryba na Vánoce, kapr v troubě, vlašské ořechy, medová ryba, citronová šťáva, sváteční recept, česká kuchyně, domácí recept, vánoční jídlo, pečený kapr recept, rybí maso, vaření, jídlo
Kapr v medové krustě.jpg

Ingredience pro recept

1,5 kgkapra
sůl
100 gmedu
100 gmásla
citron
100 gvlašských ořechů
3 lžíceolivového oleje

Kapra očistíme, oškrábeme šupiny, vyvrhneme, důkladně omyjeme a osušíme. Rybu zvenku i zevnitř osolíme, nasekáme na zhruba 4cm velké kousky, které narovnáme do zapékací mísy vytřené olejem, polijeme směsí medu, rozpuštěného másla, citronové šťávy a kůry a obložíme vlašskými ořechy. Pečeme při teplotě 200st. C dozlatova. Během pečení poléváme zbylou medovou směsí a výpekem.

 

Vánoční kapr v netradiční úpravě

Ingredience:

  • 1 kapr (cca 1,5–2 kg)

  • Sůl podle chuti

  • 2 lžíce medu

  • 50 g rozpuštěného másla

  • Šťáva a kůra z 1 citronu

  • 50 g vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)

  • 1 lžíce oleje (na vymazání zapékací mísy)


Postup:

  1. Příprava ryby:
    Kapra očisti, odstraň šupiny, vyvrhni, důkladně opláchni a osuši papírovou utěrkou. Osol ho zevnitř i zvenku a nakrájej na kousky přibližně 4 cm velké.

  2. Příprava směsi:
    V misce smíchej med, rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Touto směsí polij kapří porce v zapékací míse vymazané olejem.

  3. Přidání ořechů:
    Rybu oblož nasekanými vlašskými ořechy, které dodají jemně nasládlou chuť a krásnou křupavost.

  4. Pečení:
    Peč v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova (asi 30–35 minut).
    Během pečení rybu několikrát přelij zbylou medovou směsí a výpekem, aby zůstala šťavnatá.

  5. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo lehkým salátem.

Tip:
Tento recept je ideální pro slavnostní vánoční oběd – med a ořechy dodají kaprovi jedinečný sváteční nádech.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

NázevObtížnostDoba přípravyPro kohoPříležitost
Kapr v mandlích 1do 1hodOstatníBěžný den,
Losos na bylinkách 1do 30minOstatníBěžný den,
Kořeněný pangasius 1do 30minOstatníBěžný den,

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!