Recept na Kapr v mandlích

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo
Kapr v mandlích.jpg

Ingredience pro recept

600 gkapřích filetů
sůl
2 stroužkyčesneku
citronová šťáva
1 ksvejce
100 ghladké mouky
180 gplátků mandlí
olej na smažení

Omyté a osušené maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, potřeme drceným česnekem a pokapeme citronovou šťávou. Vejce vyšleháme s moukou a špetkou soli, porce masa obalíme v této směsi a pak v mandlových plátcích a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Kapra necháme na vrstvě papírových ubrousků okapat a ihned servírujeme.

 

Smažený kapr

Ingredience:

  • 4 porce kapra (filety nebo podkovy)

  • 2 stroužky česneku (rozetřené)

  • Sůl podle chuti

  • Šťáva z 1 citronu

  • 2 vejce

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 100 g mandlových plátků

  • Olej na smažení

  • Papírové ubrousky (na odsátí tuku)


Postup:

  1. Příprava masa:
    Omyté a osušené porce kapra nakrájej na menší kousky. Lehce je osol, potř̌i rozetřeným česnekem a pokapej citronovou šťávou. Nech asi 15 minut odležet, aby se chutě spojily.

  2. Obalování:
    V misce vyšlehej vejce s moukou a špetkou soli. Porce masa obal nejprve v této směsi a poté v plátcích mandlí, které jemně přimáčkni, aby dobře držely.

  3. Smažení:
    Na pánvi rozehřej olej a kapra smaž z obou stran dozlatova. Dbej na střední teplotu, aby se mandle nepřipálily.

  4. Dokončení:
    Usmažené kousky nech okapat na papírových ubrouscích, aby se odstranil přebytečný tuk.

  5. Podávání:
    Podávej ihned s vařenými brambory, bramborovým salátem nebo čerstvou zeleninou.

Tip:
Místo mandlí můžeš použít i jemně drcené ořechy – kapr získá jinou, ale stejně výbornou chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Losos na bylinkách

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
  • Kořeněný pangasius

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Smažený kapr

     -
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Tradiční štědrovečerní smažený kapr. tradiční smažený kapr, vánoční kapr recept, štědrovečerní kapr, kapr v trojobalu, vánoční smažená ryba, kapr v mléce recept, klasický český kapr, smažené rybí porce, vánoční kuchyně kapr, recept kapr s bramborovým salátem, kapr obalovaný recept, české vánoční recepty, rybí pokrmy na štědrý den, kapr v česneku a mléce, ryba smažená dozlatova, bramborový salát a kapr, slavnostní rybí recepty, tradiční česká ryba, kapr s citronem, domácí recept na kapra
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!