Recept na Kapr v mandlích
Ingredience pro recept
| 600 g | kapřích filetů |
| sůl | |
| 2 stroužky | česneku |
| citronová šťáva | |
| 1 ks | vejce |
| 100 g | hladké mouky |
| 180 g | plátků mandlí |
| olej na smažení |
Omyté a osušené maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, potřeme drceným česnekem a pokapeme citronovou šťávou. Vejce vyšleháme s moukou a špetkou soli, porce masa obalíme v této směsi a pak v mandlových plátcích a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Kapra necháme na vrstvě papírových ubrousků okapat a ihned servírujeme.
Smažený kapr
Ingredience:
-
4 porce kapra (filety nebo podkovy)
-
2 stroužky česneku (rozetřené)
-
Sůl podle chuti
-
Šťáva z 1 citronu
-
2 vejce
-
2 lžíce hladké mouky
-
100 g mandlových plátků
-
Olej na smažení
-
Papírové ubrousky (na odsátí tuku)
Postup:
-
Příprava masa:
Omyté a osušené porce kapra nakrájej na menší kousky. Lehce je osol, potř̌i rozetřeným česnekem a pokapej citronovou šťávou. Nech asi 15 minut odležet, aby se chutě spojily. -
Obalování:
V misce vyšlehej vejce s moukou a špetkou soli. Porce masa obal nejprve v této směsi a poté v plátcích mandlí, které jemně přimáčkni, aby dobře držely. -
Smažení:
Na pánvi rozehřej olej a kapra smaž z obou stran dozlatova. Dbej na střední teplotu, aby se mandle nepřipálily. -
Dokončení:
Usmažené kousky nech okapat na papírových ubrouscích, aby se odstranil přebytečný tuk. -
Podávání:
Podávej ihned s vařenými brambory, bramborovým salátem nebo čerstvou zeleninou.
Tip:
Místo mandlí můžeš použít i jemně drcené ořechy – kapr získá jinou, ale stejně výbornou chuť.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Losos na bylinkách
Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Milča Jandusová
-
Kořeněný pangasius
Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Smažený kapr
Tradiční štědrovečerní smažený kapr. tradiční smažený kapr, vánoční kapr recept, štědrovečerní kapr, kapr v trojobalu, vánoční smažená ryba, kapr v mléce recept, klasický český kapr, smažené rybí porce, vánoční kuchyně kapr, recept kapr s bramborovým salátem, kapr obalovaný recept, české vánoční recepty, rybí pokrmy na štědrý den, kapr v česneku a mléce, ryba smažená dozlatova, bramborový salát a kapr, slavnostní rybí recepty, tradiční česká ryba, kapr s citronem, domácí recept na kapra- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Příležitost
- Vánoce
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






