Recept na Kančí na červeném víně
Ingredience pro recept
| 2 ks | cibule |
| 20 dkg | špeku |
| 1 kg | kančího masa |
| 1 palička | česneku |
| 1 lžička | mleté sladké papriky |
| špetka | mleté pálivé papriky |
| 1 lžička | kmínu |
| 2 dcl | červeného vína |
| 2 ks | mrkve |
| 1 ks | masoxu |
| máslo |
Špek nakrájíme na kostičky a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli do hněda, Přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek a orestujeme. Přisypeme mletou sladkou a pálivou papriku a kmín. Zarestujeme a zalijeme půl na půl červeným vínem a vývarem nebo vodou a dusíme. Když je maso poloměkké přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Dál dusíme a podle potřeby doléváme víno, nebo vodu či vývar. Dosolíme (kdo používá muže přidat masox). Ke konci přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli a necháme už jen probublat aby změkla. Zjemníme kouskem másla.
Podáváme s bramborovou kaší, knedlíkem, nebo třeba jen pečivem-jak kdo rád.






