Recept na Jehněčí pečeně

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Jehněčí pečeně.jpg

Ingredience pro recept

1 kgjehněčí kýty
2 hlavičkyčesneku
čerstvý tymián
sůl
200 gmraženého hrášku
1 svazekjarní karotky
50 gmásla
špetkacukru
mletý bílý pepř
Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví jehněčí pečeně, jehněčí maso, pečené jehněčí, hrášek, mrkev, pečeně s zeleninou, česnek, tymián, pečené maso, tradiční recept, domácí jídlo, česká kuchyně, brambory, pečené maso s zeleninou, masové recepty, příloha k masu, vaření, jídlo

Jehněčí maso očistíme a prošpikujeme nakrájenými stroužky z jedné česnekové hlavičky. Stroužky z druhého česneku nastrouháme, smícháme s tymiánem a solí a vetřeme do masa. Zabalíme ho do alobalu a uložíme do druhého dne v chladu. Pak maso vložíme i s alobalem do pekáče, podlijeme vodou do výšky asi 3 cm, pekáč přiklopíme a pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 180st.C. Maso vyjmeme z alobalu, vrátíme zpět do trouby a ještě dopečeme, aby získalo barvu. Zeleninu očistíme a vložíme asi na 4 minuty do vroucí osolené vody (musí zůstat poloměkká). Ihned zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Vložíme ji do pánve s rozehřátým máslem, prohřejeme, osolíme, osladíme a opepříme. Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme je s teplou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou nové brambory.

 

Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví

Ingredience:

  • 1 kg jehněčího masa (např. plec nebo kýta)

  • 1 hlavička česneku (na prošpikování)

  • 1 hlavička česneku (na marinádu)

  • 1 lžička sušeného tymiánu

  • Sůl podle chuti

  • Alobal (na balení masa)

  • 500 ml vody (na podlití)

  • 2 mrkve (na zeleninu)

  • 150 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)

  • 2 lžíce másla (na prohřátí zeleniny)

  • Cukr podle chuti (na zeleninu)

  • Pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava masa:
    Jehněčí maso očisti a prošpikuj stroužky z jedné hlavičky česneku. Stroužky z druhé hlavičky česneku nastrouhej a smíchej s tymiánem a solí. Tuto směs vetři do masa.

  2. Marinování:
    Maso zabal do alobalu a nech ho marinovat v chladu přes noc (nejlépe 24 hodin).

  3. Pečení masa:
    Vlož maso i s alobalem do pekáče, podlij vodou do výšky asi 3 cm, přiklop pekáč a peč v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut. Poté vyjměte maso z alobalu, vraťte zpět do trouby a pečte, dokud nezíská krásnou barvu.

  4. Příprava zeleniny:
    Zeleninu (mrkev a hrášek) očisti a vlož ji na 4 minuty do vroucí osolené vody, aby zůstala poloměkká. Poté ihned zchlaď v ledové vodě a nech odkapat.

  5. Prohřátí zeleniny:
    Na pánvi rozehřej máslo, přidej zeleninu a prohřej ji. Osol, oslad a opepři podle chuti.

  6. Podávání:
    Upečené maso nakrájej na plátky a podávej s teplou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou nové brambory.

Tip:
Pokud máš rád výraznější chuť, můžeš přidat trochu bílého vína nebo vývaru na podlití masa.


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Pikantní klobásky

     - Pikantní klobásky.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Grilované pikantní klobásy v marinádě grilované klobásy, pikantní klobásy, klobásy v marinádě, grilování uzenin, klobásy na gril recept, marináda na klobásy, pikantní grilování, uzeniny na grilu, letní grilování recepty, jednoduché grilované recepty, pikantní marináda masová, klobásy s česnekem, klobásy s chilli, grilování chleba a klobásy, české grilovací recepty, rychlé grilovací jídlo, uzen
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Králík s pikantní omáčkou

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské králičí maso, králičí pečínka, Nikola Behenská, pečený králík, králík na cibuli, králík na česneku, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, slanina, kmín, masox, omáčka z výpeku, tradiční recept, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Šoulet s uzeninou

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Hrachový šoulet s uzeninou od Nikoly Behenské hrachový šoulet recept, šoulet s uzeninou, hrachový šoulet s kroupami, tradiční židovský šoulet, český šoulet recept, špekáčky v šouletu, zapékaný hrách s kroupami, Nikola Behenská recepty, hrách a kroupy recept, vydatná česká kuchyně, pokrmy z hrachu, levné jídlo z hrachu, zapékané luštěniny recept, šoulet v troubě, domácí šoulet krok za krokem, kroupy a uzenina, syté zimní jídlo, majoránkový šoulet, staročeské recepty, jednoduché luštěninové jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!