Recept na Játra v kukuřičné krustě

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Játra v kukuřičné krustě
  • Játra v kukuřičné krustě -

Ingredience pro recept

500 gvepřových jater
4 lžícehladké mouky
2 ksvejce
6 lžicdrcených kukuřičných lupínků
olej na smažení
sůl
Smažená játra v kukuřičných lupínkách smažená játra, játra v kukuřičných lupínkách, kuřecí játra, vepřová játra, obalování v kukuřičných lupínkách, smažené játra, domácí recept, křupavá játra, jednoduchý recept, játrové pokrmy, česká kuchyně, rychlý oběd, vaření, jídlo

Játra necháme ve vodě vyčistit, nakrájíme na plátky a obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupínkách. Prudce je osmažíme nejprve z obou stran. Teplotu potom snížíme a na pávni játra dopečeme. Osolíme.

 

Smažená játra v kukuřičných lupínkách

Ingredience:

  • 500 g kuřecích nebo vepřových jater (nakrájených na plátky)

  • 1 šálek hladké mouky (na obalení)

  • 2 vejce (rozšlehaná)

  • 100 g kukuřičných lupínků (rozdrcených)

  • Sůl podle chuti

  • Olej na smažení

Postup:

  1. Příprava jater:
    Játra necháme vyčistit ve vodě, osuš a nakrájej na plátky.

  2. Obalování jater:
    Plátky jater obal nejprve v hladké mouce, potom je ponoř do rozšlehaných vajec a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupínkách.

  3. Smažení:
    Na pánvi rozehřej olej a játra prudce osmaž z obou stran, dokud nezískají krásně zlatavou barvu. Poté snížíme teplotu a játra ještě dopečeme, aby byla propečená uvnitř.

  4. Dochucení:
    Po usmažení osol játra podle chuti.

  5. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvým salátem.

Tip:
Pokud chceš extra křupavý obal, přidej do kukuřičných lupínků trochu strouhaného parmazánu nebo koření podle chuti.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Restovaná játra

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Drůbeží játra na slanině

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Kuřecí nebo krůtí játra se slaninou kuřecí játra, krůtí játra, játra se slaninou, špek, drcený kmín, solamyl, jednoduchý recept, česká kuchyně, játrová omáčka, játrové jídlo, domácí recept, rýže, bramborová kaše, pečené játra, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!