Recept na Játra v kukuřičné krustě
Ingredience pro recept
| 500 g | vepřových jater |
| 4 lžíce | hladké mouky |
| 2 ks | vejce |
| 6 lžic | drcených kukuřičných lupínků |
| olej na smažení | |
| sůl |
Játra necháme ve vodě vyčistit, nakrájíme na plátky a obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupínkách. Prudce je osmažíme nejprve z obou stran. Teplotu potom snížíme a na pávni játra dopečeme. Osolíme.
Smažená játra v kukuřičných lupínkách
Ingredience:
-
500 g kuřecích nebo vepřových jater (nakrájených na plátky)
-
1 šálek hladké mouky (na obalení)
-
2 vejce (rozšlehaná)
-
100 g kukuřičných lupínků (rozdrcených)
-
Sůl podle chuti
-
Olej na smažení
Postup:
-
Příprava jater:
Játra necháme vyčistit ve vodě, osuš a nakrájej na plátky. -
Obalování jater:
Plátky jater obal nejprve v hladké mouce, potom je ponoř do rozšlehaných vajec a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupínkách. -
Smažení:
Na pánvi rozehřej olej a játra prudce osmaž z obou stran, dokud nezískají krásně zlatavou barvu. Poté snížíme teplotu a játra ještě dopečeme, aby byla propečená uvnitř. -
Dochucení:
Po usmažení osol játra podle chuti. -
Podávání:
Podávej s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvým salátem.
Tip:
Pokud chceš extra křupavý obal, přidej do kukuřičných lupínků trochu strouhaného parmazánu nebo koření podle chuti.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Křenová omáčka
-
Restovaná játra
-
Drůbeží játra na slanině
Kuřecí nebo krůtí játra se slaninou kuřecí játra, krůtí játra, játra se slaninou, špek, drcený kmín, solamyl, jednoduchý recept, česká kuchyně, játrová omáčka, játrové jídlo, domácí recept, rýže, bramborová kaše, pečené játra, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová







