Recept na Vánoční perníčky
Ingredience pro recept
| 50 g | nahřátého medu |
| 2 ks | vejce |
| 50 g | rozehřátého másla |
| 125 g | moučkového cukru |
| 1 lžička | perníkového koření |
| špetka | skořice |
| 1 lžička | holandského kakaa |
| 360 g | hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto |
| 1 lžička | jedlé sody |
| 1 ks | vejce na potření |
| Bílková poleva | |
| 150 g | moučkového cukru |
| 1 ks | bílku |
| citronová šťáva |
1) Smíchejte med s vejci a změklým máslem. Přidejte moučkový cukr, koření a kakao. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujte hladké těsto. To nechte zabalené v potravinářské fólii přes noc odpočinout.
2) Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte libovolné tvary. Ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě při 180°C 7 až 10 minut, dokud nebudou perníčky pevné. Cukr prosejte a vyšlehejte s bílkem a citronovou šťávou dohladka. Nechte pod mokrou utěrkou několik minut odležet. Polevu přendejte do zdobícího sáčku a ozdobte perníčky.





