Recept na Pařížské rohlíčky
Ingredience pro recept
| 7 dkg | hrubé mouky |
| 14 dkg | mletých ořechů |
| 14 dkg | mletého cukru |
| trošku | mleté skořice |
| 1 ks | vejce |
| KRÉM | |
| 3 ks | vejce |
| 15 dkg | cukr krupice |
| 25 dkg | másla |
| rum | |
| kakao |
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme v lednici odležet. Poté malé kousky těsta vtlačujeme do formiček a pozvolna upečeme při 170st. C. Po upečení vyklopíme z formiček a mecháme zcela vychlanout. Nastříkáme krém a polejeme čokoládovou polevou.
Krém: vejce s cukrem šleháme v páře do husté pěny. Zvlášť ušleháme máslo a po troškách zašleháme vaječnou pěnu. Nakonec přidáme trochu rumu a kakao nebo kávu.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Jana16. května 2018 ve 12:08Je to strašně složitý abych si to připravila sama.. raději si to někde koupím..







