Recept na Opilá srdíčka

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Vánoce
Opilá srdíčka

Ingredience pro recept

33 dkg pískového cukru
67 dkgtuku
2 ksžloutky
1 kghladké mouky
nepečené
50 dkgmoučkového cukru
5 dkgmletých ořechů
5 dkgmásla
1 ksžloutků
kakao
rum
poleva
15 dkg moučkového cukru
3 lžičkyhorké vody
1/2 kscitronové šťávy
Kombinace pečeného a nepečeného cukroví.

1) Linecké těsto:

Z hladké mouky, tuku, cukru a žloutků vypracujeme těsto, ze kterého vykrajujeme srdíčka, klademe na pečící papír na plech a upečeme při cca 160st. C.

2) Horní nepečené:

Z cukru, mletých ořechů, másla, žloutku a kakaa vypracujeme těsto, které zaděláváme rumem, tak aby bylo hladké a dalo se vyválet. Poté vykrajujeme srdíčka.

3) Linecké a nepečené srdíčka slepujeme marmeládou (nejlépe rybízová) a poléváme citronovou polevou.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Skořicové mini muffins

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Plněné muffinky se skořicí
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové rohlíčky

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Kakaové cukroví a mandlemi
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Marcipán

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Marcipánová hmota na ozdoby
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Narozeniny
    Příležitost
    Oslava
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!