Recept na Měkké perníčky
Ingredience pro recept
| 40 dkg | hladké mouky |
| 14 dkg | moučkového cukru |
| 1 lžička | jedlé sody |
| 1 lžička | perníkového koření |
| 5 dkg | másla |
| 2 ks | vejce |
| 2 lžíce | medu |
| 1 ks | žloutek na potření |
| Bílková poleva |
Smícháme všechny suché přísady v misce, přidáme ostatní ingredience a ručně zpracujeme na měkké těsto. Pokud máte kuchyňského robota, prostě do něj vše nasypte. Hotové těsto je měkké a poddajné asi jako pružná plastelína. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme přes noc odležet v lednici.
Troubu předehřejeme na 160°C a plechy na pečení vyložíme pečícím papírem. V malé misce vidličkou rozmícháme žloutek s jednou lžící vody.
Odleželé těsto vyválíme na pomoučněném vále na tloušťku asi 0,5 cm, vykrájíme tvary a skládáme je na plech. Pečeme 8–10 minut a ihned po vytažení potřeme horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk.
Necháme je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobíme polevou.





