Recept na Rajčata s tuňákem
Ingredience pro recept
| 4 ks | rajčat |
| sůl | |
| 1 stroužek | česneku |
| 1 krajíc | chleba |
| 2 lžíce | olivového oleje |
| 1/2 ks | červené kapie |
| 1/2 ks | žluté papriky |
| 1 svazek | rukoly |
| 80 g | sýr feta |
| 12 ks | černých oliv |
| 2 balení | tuňáka v olivovém oleji |
| 30 g | kapar |
| mletý černý pepř | |
| 1 lžíce | vinného octa |
Rajčata seřízneme, osolíme je a otočíme horní stranou dolů, aby se odvodnila. Pak z nich odstraníme semínka i s dužinou, kterou nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme. Z plátku chleba odkrojíme kůrku, zbytek chleba potřeme česnekem, nakrájíme na kostičky a osmažíme v pánvi na 1 lžíci oleje. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Rukolu omyjeme a nasekáme. Sýr nakrájíme na kousky, olivy na kolečka.
Tuňáka necháme okapat a smícháme v míse spolu s rajčatovou dužinou, paprikami, olivami, kapary, rukolou a opečeným chlebem. Směs dochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Touto směsí naplníme rajčata a necháme je vyhladit v lednici. Nakonec rajčata můžeme ozdobit listy rukoly.






