Recept na Ledový salát s rýží a tuňákem

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 13. Květen 2012
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
Ledový salát s rýží a tuňákem

Ingredience pro recept

1.00 sáček rýže Basmati
2.00 ksledového salátu
2.00 ksrajčat
1.00 kssalátové okurky
1.00 kspapriky
50.00 goliv ve slaném nálevu
300.00 gtuňáka ve vlastní šťávě
2.00 lžícesterilovaných fazolových lusků
2.00 lžícesójových klíčků
3.00 lžíceolivového oleje
0.00 sůl
0.00 majoránka
0.00 tvrdý sýr na posypání
Lehká večeře s tuňákem

Rýži uvaříme podle návodu na obalu, necháme zchladnout a přendáme ji do salátové mísy. Salát, rajčata, okurku a papriku opereme, necháme odkapat a nakrájíme na menší kousky (salát nekrájíme, ale natrháme). Jablka oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, olivy nakrájíme na malé kousky. Rýži v míse osolíme, přidáme majoránku a 2 lžíce olivového oleje. Tuňáka vyjmeme z konzervy, necháne odkapat a nakrájíme na menší kousky, které přidáme do rýže. Nakrájemou zeleninu a jablka společně s fazolovýni lusky, sójovými klíčky a olivami přidáme do  mísy. Hotový salát zlehka promícháme, posypeme nastrouhaným  sýrem a zakapeme zbylým olivovým olejem.

 




Potěšte dárkem přímo od partnera maminčiných receptů:

Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Salát z červeného zelí

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Barevná variace salátu k večeři nebo jako příloha.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    25. Listopad 2012
  • Rukola s tuňákem

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Salátek od Ludmily Janouškové se sýrem feta
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    30. Leden 2014
  • Provensálská čekanka

     - tartare_cekanka.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Jednoduchý recept na oslavy, na silvestra nebo na narozeninovou oslavu. Takové ozvláštněné lehké "finger food".
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Příležitost
    Narozeniny
    Příležitost
    Oslava
    Příležitost
    Svatba
    Příležitost
    Silvestr
    Příležitost
    Návštěva
    Autor
     Adel Postránecka
    Publikováno
    9. Listopad 2016

Partneři webu s recepty:

Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Sháníte kvalitní a designově hezké záclony, navštivte Dante.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!