Recept na Halušky se zelím

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Halušky se zelím

Ingredience pro recept

2 kscibule
olej
1 ksmenšího zelí
sůl
kmín
mletý černý pepř
500 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
2 ksvetších brambor
150 gslaniny
2 ks pikantní klobásy
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky

Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na oleji, přidáme pokrájené zelí, vše krátce orestujeme, osolíme, okmínujeme, opepříme, zalijeme troškou vody a dusíme doměkka. Mouku smícháme s vejce, osolíme, přidáme nastrouhané brambory, trochu vody a promícháme, podle konzistence těsta přidáme mouku - těsto musí být husté. Přes haluškovač naházíme halušky do vroucí osolené vody, necháme pár mimut povařit, scedíme a propláchneme studenou vodou. Slaninu a klobásku pokrájíme na kostičky a uškvaříme s cibulkou. Zelí smícháme s haluškami a polijeme směsí slaniny, cibule a klobásy.

 

Bramborové halušky se zelím

POSTUP:
Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji, přidáme pokrájené zelí, krátce orestujeme, osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

Mouku smícháme s vejcem, osolíme, přidáme nastrouhané syrové brambory a trochu vody. Promícháme a podle potřeby zahustíme moukou – těsto musí být husté.

Těsto protlačujeme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Vaříme několik minut, poté scedíme a propláchneme studenou vodou.

Slaninu i klobásu nakrájíme na kostičky, společně s cibulkou je uškvaříme dozlatova.

Uvařené halušky smícháme se zelím a přelijeme směsí slaniny, cibule a klobásy.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Chlupaté knedlíky I.

     - Chlupaté knedlíky I.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Knedlíky se slaninou a cibulkou knedlíky se slaninou a cibulkou, bramborové knedlíky recept, české knedlíky slané, cibule a slanina na knedlíky, bramborové noky, rychlé knedlíky z brambor, tradiční česká kuchyně, domácí bramborové knedlíky, sádlo a slanina recepty, jednoduché bramborové knedlíky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!