Recept na Halušky se zelím
Ingredience pro recept
| 2 ks | cibule |
| olej | |
| 1 ks | menšího zelí |
| sůl | |
| kmín | |
| mletý černý pepř | |
| 500 g | polohrubé mouky |
| 1 ks | vejce |
| 2 ks | vetších brambor |
| 150 g | slaniny |
| 2 ks | pikantní klobásy |
Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na oleji, přidáme pokrájené zelí, vše krátce orestujeme, osolíme, okmínujeme, opepříme, zalijeme troškou vody a dusíme doměkka. Mouku smícháme s vejce, osolíme, přidáme nastrouhané brambory, trochu vody a promícháme, podle konzistence těsta přidáme mouku - těsto musí být husté. Přes haluškovač naházíme halušky do vroucí osolené vody, necháme pár mimut povařit, scedíme a propláchneme studenou vodou. Slaninu a klobásku pokrájíme na kostičky a uškvaříme s cibulkou. Zelí smícháme s haluškami a polijeme směsí slaniny, cibule a klobásy.
Bramborové halušky se zelím
POSTUP:
Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji, přidáme pokrájené zelí, krátce orestujeme, osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Mouku smícháme s vejcem, osolíme, přidáme nastrouhané syrové brambory a trochu vody. Promícháme a podle potřeby zahustíme moukou – těsto musí být husté.
Těsto protlačujeme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Vaříme několik minut, poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
Slaninu i klobásu nakrájíme na kostičky, společně s cibulkou je uškvaříme dozlatova.
Uvařené halušky smícháme se zelím a přelijeme směsí slaniny, cibule a klobásy.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Chlupaté knedlíky I.
Knedlíky se slaninou a cibulkou knedlíky se slaninou a cibulkou, bramborové knedlíky recept, české knedlíky slané, cibule a slanina na knedlíky, bramborové noky, rychlé knedlíky z brambor, tradiční česká kuchyně, domácí bramborové knedlíky, sádlo a slanina recepty, jednoduché bramborové knedlíky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





