Podzimní pečení – tipy na halloweenské sladkosti a

Podzimní pečení – tipy na halloweenské sladkosti a
přidal(a) Marek Kotala, 16. Listopad 2020

Podzim je v plném proudu a s ním i sychravé počasí a nevlídno. Zpříjemněte si zkracující se dny a prodlužující se večery přípravou dobrot na podzimní svátky. Anebo si upečte něco z našich tipů jen tak, pro radost.

Jestli se chcete vrhnout do podzimního pečení a vaření, můžete si připravit překvapení na Halloween nebo vykouzlit skvělé pohoštění na svatého Martina. V každém případě budete potřebovat správné vybavení. V kuchyňských a domácích potřebách Franta najdete vše potřebné, aby se vám podzimní pečení a vaření vydařilo.

Pekáč

Halloweenské sladkosti pro vaše nejmenší

Ať už Halloween slavíte nebo ne, určitě si můžete podzim zpříjemnit báječnými sušenkami. Ideální jsou kakaové sušenky, protože ty milují všechny děti a i dospělí si na nich pochutnají. Recept je jednoduchý – stačí, když smícháte 200 g měkkého másla, 150 g cukru moučka, 1 vejce, 390 g hladké mouky a 30 g holandského kakaa. Vypracované těsto nechte 30 minut uležet v lednici zabalené v potravinářské folii. Pak už jen stačí vytvořit skvělé sušenky.

Vykrajovátka

Těsto vyválejte na tloušťku cca 1 cm a na tvorbu sušenek použijte vykrajovátka. Úplně nejlepší jsou halloweenská vykrajovátka. Vyzkoušejte třeba vykrajovátka Halloween od značky Orion – k dostání jsou tvary ducha, dýně nebo netopýra. Využít samozřejmě můžete i vánoční vykrajovátka nebo vykrajovátka na perníčky. Kreativitě se meze nekladou.

Až budete mít vykrájeno, pečte sušenky v troubě na 180 °C přibližně 7 minut. Po vychladnutí můžete sušenky ozdobit bílkovou nebo tmavou čokoládovou polevou.

Náš tip: Objevte užitečné pomocníky, které vám pečení ještě více usnadní. Více v tomto článku.

Lahodná svatomartinská husa pro celou rodinu

Není nic lepšího, než když se celá rodina sejde u jednoho stolu. Svatomartinské slavnosti jsou k této příležitosti ideální. Přichystejte pro rodinné setkání báječnou svatomartinskou husu.

 

Aby se vám husa povedla upéct tak, jak si přejete, připravte si ji už den předem. Pořádně ji nasolte a nakmínujte a nechte v chladu. Na pečení si připravte pekáč na husu, nejlépe velký pekáč na husu, aby se vám pak s upečenou husou dobře manipulovalo. Praktický je pekáč na husu s víkem, protože můžete husu podle potřeby přiklopit nebo naopak odklopit podle toho, jak moc chcete křupavou kůrčičku. Vyzkoušejte skleněný pekáč na husu značky SIMAX. Budete moci sledovat, jak se v něm husa krásně peče.

Husu dostatečně podlijte a pečte nejdříve na 220 °C asi 20 minut bez víka. Potom husu přiklopte víkem a pečte na 190 °C další 2,5-3 hodiny. Nakonec přidejte k huse 3-4 rozkrájená jablka a pečte ještě 1 hodinu. Výsledkem je dokonale upečená, měkoučká husa, na kterou se sbíhají sliny. Vhod by vám mohla přijít i naše další vypečená příručka na bezkonkurenční husu, kterou najdete pod odkazem ZDE.

Domácí kysané zelí – skvělá vitaminová bomba

K huse samozřejmě patří i zelí. Pokud máte rádi vařené zelí, připravte ho podle svého oblíbeného receptu. Ale máme pro vás zdravý tip plný vitamínů. Místo vařeného zelí zkuste domácí nakládané zelí. K jeho výrobě vám stačí jen sůl a kmín… a pořádný hrnec na zelí. Velmi praktický je hrnec na nakládání, tzv. kvašák, od značky Orion. 6 litrový objem je dostačující, a navíc k němu budete mít kleště na vyndávání hotového kysaného zelí. Keramický hrnec na zelí je nejen praktický, ale také pěkný na pohled. Hrnec je vybaven žlábkem pro nalití vody, která zajistí správný proces kvašení.

Zelák

Zelí stačí jen nakrouhat, promíchat se solí a kmínem podle vaší chuti, nechat přibližně 2 hodiny odležet a následně napěchovat do hrnce na zelí tak, abyste vytlačili co nejvíce vzduchu. Potom stačí už jen počkat, až zelíčko dozraje.

Oslavte podzim sklenkou vína

Mladé víno neodmyslitelně patří ke svatomartinským hodům a vůbec k celému podzimu. Abyste si vychutnali dokonalou chuť této omamné tekutiny, připravte si skleničky na víno LARA značky Crystalex. V sadě najdete 6 elegantních skleniček na víno pro vás, vaši rodinu i přátele.

Pamatujte na to, že i na podzim si doma můžete vytvořit útulnou atmosféru provoněnou dobrotami. Pošmourné dny jsou ideální pro trávení chvil s těmi nejbližšími u prostřené tabule. Vykouzlete doma pohodu a užívejte si dobrého jídla a pití společně.

Přečtěte si také:

Připravte se na velikonoční pečení

Tipy na domácí výrobu potravin



Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Obuv pro celou rodinu.

Lewisie-zp.cz - obuv, zdrav. obuv, zdrav. potřeby, kosmetika, čaje ...

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!