Tipy na domácí výrobu potravin

Tipy na domácí výrobu potravin
přidal(a) Marek Kotala, 19. Srpen 2020

Tipy na domácí výrobu potravin – co zvládnete sami a co vám bude zaručeně chutnat!

Pořádná domácí pochoutka je nejen zdravější a chutnější než ta, kterou koupíte v obchodě, ale také budete mít dobrý pocit z toho, že jste si sami vyrobili něco dobrého. Mrkněte na naše tipy na výrobu domácích potravin a pusťte se do toho také!

Pokud se bojíte, že nemáte správné pomůcky na výrobu domácích potravin nebojte se. V Domácích potřebách Franta seženete vše, co se vám bude hodit, abyste se mohli pustit do vaření a tvoření. Celou nabídku společnosti pak najdete pod odkazem zde.

TIP 1: Čerstvé křupavé pečivo

Pečivo

Udělat domácí chleba nebo rohlíky není nic složitého. Stačí si připravit kvásek nebo sušené droždí, zadělat mouku s vodou a dalšími surovinami podle zvoleného receptu a nechat kynout například ve formě na domácí chleba nebo v domácí pekárně. Po nakynutí strčíte bochník do trouby a upečete. Pak už stačí jen krásné pečivo servírovat v ošatce. Výborné je například ošatky na chleba Orion, které jsou vyrobené z prvotřídních materiálů a můžete v nich chleba nechat nakynout a později i uskladnit. Na uschování toho, co zbyde (pokud něco zbyde) můžete využít také praktický chlebník. Celou nabídku pomůcek pro přípravu domácí chleba si můžete prohlédnout a případně i zakoupit tady.

TIP 2: Chutné pomazánky

Pomazánky

Zapomeňte na pomazánky plné majonézy a zkuste třeba smíchat lučinu s bylinkami, udělat avokádovou pomazánku nebo pomazánku z pečených paprik. Také hummus nebo rybí pomazánka jsou zdravé a chutné. A pokud budete chtít potěšit muže, uvařte kus bůčku s cibulkou a vše pěkně rozmixujte dohladka – po této bůčkové pomazánce se bude oblizovat každý milovník masa. A když budete chtít domácí pomazánky pěkně naservírovat, vezměte si k ruce dávkovač na máslo a pomazánky DELLA CASA, se kterým bude i obyčejný chléb ozdobený pomazánkou vypadat úžasně.

TIP 3: Domácí sýr

Sýr

S domácím sýrem je to o něco složitější, ale určitě i ten zvládnete připravit. Základem je čerstvé plnotučné mléko (ne to krabicové), zakysaná smetana a syřidlo. Aby se vám se vším lépe pracovalo, pořiďte si praktickou sadu na výrobu sýra značky Orion. Směs surovin je potřeba zahřívat, dokud se nevytvoří sraženina. Ta se scedí, dochutí a prolisuje v nádobě s dírami. A hurá, sýr je na světě.

TIP 4: Mléčné výrobky plné prospěšných látek

Mléčné výrobky

Kvalitní mléko je základem i pro výrobu domácích jogurtů. V jogurtovači Tescoma BAMBINI máte vše připravené. V nádobkách uložených v termobrašně s termoizolační vložkou bude jogurt přirozeně zrát. Pokud brašnu s nádobkami zatím nemáte, vystačíte si i se zabalením nádob do peřin nebo uložením do deky a postavením na topení. Hotový jogurt pak můžete servírovat v poháru UH s víčkem od značky Orion, kde si jogurt můžete dozdobit ovocem, čokoládou, oříšky nebo doma vyrobeným karamelem.

TIP 5: Šunka, která krásně voní i chutná

Šunka

Šunka bez éček a přidaných konzervantů, barviv a hromady dalších „chuťovek“ je tím pravým domácím počinem. Šunkovary pro výrobu domácí šunky jsou ideálním nástrojem, jak si tuto pochoutku připravit. Maso je třeba nakrájet, nasolit, prohníst, pomalu přidávat vodu, a nakonec směs uvařit v šunkovaru. Až bude hotovo, uvidíte, že lahodná šunka přiláká ke stolu hromadu strávníků.

TIP 6: Těstoviny jako z Itálie

Těstoviny

Skvělé těstoviny, které si připravíte doma budete milovat po prvním soustu. Strojky na těstoviny vám pomohou s prací a výsledek bude dokonalý. Vyrobit si můžete tagliatelle, fetuccine, lasagne, pappardalle i klasické nudle nebo fleky. A nemusíte se omezovat jen na výrobu z klasické pšeničné mouky. Vyzkoušet můžete i mouku žitnou, celozrnnou, špaldovou nebo kukuřičnou a vaše italské vaření získá opět nový rozměr.

TIP 7: Slaďoučké marmelády a kompoty

Marmelády a kompoty

Výtečná domácí marmeláda se hodí vždycky. Zaplňte si spižírnu jahodovou, meruňkovou, třešňovou nebo rybízovou marmeládou. Ten, kdo rád experimentuje může vyzkoušet zázvorovou, pomerančovou nebo rakytníkovou. Stejně tak si můžete zavařit oblíbené ovoce jako kompot. Úplně vám postačí vybrané ovoce, cukr, želírující přípravek na výrobu marmelád, dobře umyté zavařovací sklenice a víčka a v případě kompotů i zavařovací hrnec. Pokud ho nemáte, můžete zavařovat i v troubě nebo dokonce v myčce. Ovoce do kompotů vkládejte celé nebo rozříznuté na menší kousky, u marmelád se vyplatí ovoce mírně promixovat, aby vytvořilo kompaktní hmotu. Další užitečné rady a tipy pro zavařování ovoce a zeleniny naleznete v tomto článku.

TIP 8: Limonáda, která osvěží

Limonády a kompoty

Limonádu můžete nechat vyrábět i děti, protože je to opravdu snadné. Stačí si připravit plátky čerstvého ovoce jako je citron, pomeranč nebo limetka, zalít vodou a přidat například voňavou mátu nebo meduňku. Pro otrlejší se hodí také zázvor, okurka, borůvky, maliny nebo ostružiny. Aby byla limonáda pořádně osvěžující, přidejte ledové kostky z formy na led. Limonádu můžete servírovat v zásobníku na vodu opatřeným kohoutkem, kde si každý natočí limonády kolik bude chtít.



Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!