Recept na Žampionová polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 24. Únor 2013
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Žampionová polévka

Ingredience pro recept

200 gžampionů
40 gmásla
1 lžícepetrželové natě
drcený kmín
špetkamuškátového květu
40 ghladké mouky
1 lvývaru
1 dclsmetany
1 ksžloutek
pažitka
Polévka se žampiony a smetanou

Očištěné žampiony pokrájíme na tenší plátky. Na másle zpěníme lžíci zelené petrželové naťě pokrájené nadrobno, trochu drceného kmínu a muškátového květu, přidáme pokrájené žampiony a pražíme asi 10 minut. Potom zasypeme moukou, za stálého míchání opražíme, zalejeme vývarem z kostí nebo zeleniny a pomalu vaříme asi 20 minut. Hotovou polévku ochutíme smetanou rozšlehanou se žloutkem a posekanou pažitkou.

 




Potěšte dárkem přímo od partnera maminčiných receptů:

Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Houbová polévka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Polévka z čerstvých nebo sušených hříbů
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    22. Květen 2013
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pravá jihočeský kulajda
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    1. Červen 2013
  • Česneková polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Něco pro zahřátí
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    10. Květen 2012