Houbová polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 22. Květen 2013
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
  • Houbová polévka -

Ingredience

2 lžícemásla
20 dkgkořenové zeleniny
2 hrstihub
sůl
2 ksbrambor
kmín
2 lžičkyhladké mouky
majoránka
Polévka z čerstvých nebo sušených hříbů

Na másle osmažíme krájenou kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme houby (sušené předem namočíme min. na 1 hod.) osolíme a vaříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce s horkou vodou, osolíme okmínujeme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory přidáme i s vodou do hrnce se zeleninou a houbami. Z másla a hladké mouky uděláme zásmažku, kterou zředíme studenou vodou, rozmícháme a zásmažkou zahustíme polévku a ještě chvíli povaříme. Hotovou polévku dochutíme solí, polévkovým kořením a majoránkou.

 



Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pravá jihočeský kulajda
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    1. Červen 2013
  • Jemná polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Vychutnejte si zeleninovou polévku s křehkým chlebem.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    15. Září 2012
  • Česnečka se ztraceným vejcem

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Česneková polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    5. Leden 2013
vcela-165889.jpg
Včela medonosná je nejvíce hospodářsky využívanou včelou mezi svým druhem. Uvědomujeme si ale, co všechno nám poskytuje a co pro ní dělá člověk? Hlavním produktem včel je med - to
Číst více
1835616-img-halina-pawlowska-manzel-pohreb.jpg
Máme pro Vás tip na talk show s Halinou Pawlowskou na téma recepty, jídlo, dobré rady z jejího vlastního života a vše, co se kuchyně týká. Halina napsala celkem 23 knih. Poslední
Číst více