Recept na Houbová polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 22. Květen 2013
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Houbová polévka 1
  • Houbová polévka -

Ingredience pro recept

2 lžícemásla
20 dkgkořenové zeleniny
2 hrstihub
sůl
2 ksbrambor
kmín
2 lžičkyhladké mouky
majoránka
Polévka z čerstvých nebo sušených hříbů

Na másle osmažíme krájenou kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme houby (sušené předem namočíme min. na 1 hod.) osolíme a vaříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce s horkou vodou, osolíme okmínujeme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory přidáme i s vodou do hrnce se zeleninou a houbami. Z másla a hladké mouky uděláme zásmažku, kterou zředíme studenou vodou, rozmícháme a zásmažkou zahustíme polévku a ještě chvíli povaříme. Hotovou polévku dochutíme solí, polévkovým kořením a majoránkou.

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pravá jihočeský kulajda
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    1. Červen 2013
  • Jemná polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Vychutnejte si zeleninovou polévku s křehkým chlebem.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    15. Září 2012
  • Tradiční rybí polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Tradiční vánoční polévka z kapra.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    19. Prosinec 2012
Alfred_logo center.jpg
Grilování je už několik let všeobecně oblíbený program na letní večery i dny volna. Lehce se ale může stát, že v rámci takové intenzity se vám na grilu objevují stále stejné pochou
Číst více
chci18tipu.png
Certifikovaný inspektor nemovitostí důkladně prozkoumá předmětnou nemovitost. Na základě průzkumu hodnotí až 200 rizikových faktorů a až 500 dílčích rizik.
Číst více