Recept na Drožďová polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Dietní
Příležitost: Běžný den
Drožďová polévka.jpeg

Ingredience pro recept

10 gdroždí
5 gslunečnicového oleje
3 dlvody
15 gpředního hovězího masa
30 gkořenové zeleniny
10 gkrupice
5 gžloutků
2 gsoli
mletý černý pepř
špetkapetrželové natě
DIA polévka z droždí DIA polévka, polévka z droždí, diabetická polévka, krupice, zelenina, pomleté maso, zdravá polévka, domácí polévka, recept na DIA polévku, petržel, lehká polévka, výživná polévka

Droždí orestujeme na oleji dosucha, zalijeme asi 3dl vody, přidáme jemně pomleté maso, najemno krájenou zeleninu a společně vaříme. Asi 10 minut před dokončením varu za stálého míchání přisypeme krupici a rozkvedláme žloutek, ochutíme solí a necháme zvolna vařit. Nakonec přidáme mletý pepř a jemně sekanou zelenou petrželku.

 

Droždí nejprve orestujeme na oleji dosucha, čímž získá příjemnou ořechovou chuť a aroma. Poté do kastrolu přilijeme asi 3 decilitry vody a přidáme jemně pomleté maso, které společně s droždím a vodou vaříme. K masu přidáme najemno nakrájenou zeleninu, například mrkev, celer a petržel, aby polévka byla bohatá na chuť i vitamíny. Vše společně dusíme na mírném ohni.

Asi 10 minut před dokončením varu za stálého míchání do polévky přisypeme krupici, která jí dodá hustotu a příjemnou texturu. V samostatné misce rozkvedláme žloutek a pomalu ho za stálého míchání přidáme do polévky, aby se nesrazil, a polévka zůstala hladká a jemná. Dochutíme solí podle chuti a necháme ještě chvíli zvolna vařit, aby se všechny ingredience dobře spojily.

Na závěr polévku osvěžíme mletým pepřem a posypeme čerstvě nasekanou zelenou petrželkou, která jí dodá svěžest a barevný kontrast. Tato DIA polévka z droždí je výživná, lehká a vhodná i pro diabetiky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Carpaccio z červené řepy

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Carpaccio z červené řepy a cottage od Milči Jandusové carpaccio z červené řepy, řepa s cottage, Milča Jandusová recept, zdravý předkrm z řepy, pečená červená řepa recept, řepné carpaccio, balzamiková zálivka recept, lehké fit recepty, cottage sýr jídla, studené předkrmy zelenina
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
  • Hovězí po zahradnicku

     - Hovězí po zahradnicku.jpeg
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    DIA zadní hovězí maso se zeleninou diabetický recept, DIA jídlo, hovězí maso, zadní hovězí, hovězí se zeleninou, zdravé jídlo, dušené hovězí, dietní recept, bez cukru, česká kuchyně, domácí jídlo, zdravé vaření, rýže, brambory, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Dietní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kapr na kmíně

     - Kapr na kmíně.jpeg
    Hodnocení receptu je 2.50Hodnocení receptu je 2.50Hodnocení receptu je 2.50Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    DIA pečený kapr na kmíně kapr, pečený kapr, kapr na kmíně, DIA recept, diabetický recept, ryba v troubě, zdravé vaření, česká kuchyně, rybí maso, citronová šťáva, máslo, dietní jídlo, domácí recept, ryba bez cukru, zdravý oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Dietní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!