Recept na Housky naší maminky

přidal(a) Adel Postránecka
datum: 9. Listopad 2016
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Vegetariáni
: Ostatní
: Vánoce
: Velikonoce
: Narozeniny
: Oslava
: Svatba
: Silvestr
: Návštěva
: Běžný den
housky3.jpg

Ingredience pro recept

310 mlmléka
2 lžičkysušeného droždí
1 lžičkacukru
500 ghladké mouky
2 lžičkysoli
50 gmásla
1 ksvejce
1 ksžloutek
1 ksvejce na potření
Jednoduchý recept na domácí pečivo - housky.

1. Mléko ohřej na tělovou teplotu a polovinu odlej do hrnečku.
2. Do mléka v hrnečku zamíchej 2 lžičky droždí, 1 lžičku mouky a 1 lžičku cukru. Nechte 15 minut odstát.
3. Ve velké míse smíchej mouku se solí, přidej rozpuštěné máslo, vejce a veškeré mléko.
4. Zadělej měchačkou, ať se všechno pěkně spojí a pak vyklop těsto na pomoučněný val a ručně uhněť nebo dej těsto do robotu s hnětacím hákem.
5. Výsledné těsto musí hezky pružit, nelepit se a trošku se lesknout. Dej ho do čisté, pomoučněné mísy, popraš těsto moukou a mísu zakryj utěrkou nebo fresh folií.
6. Nech to kynout do dvojnásobného objemu, cca hodinu.
7. Předehřej si troubu na 175°C a vykynuté těsto rozděl na 8 stejných dílů.
8. Každý díl rozděl na 3 další díly a upleť klasický copánek. Konce dobře spojte nebo zahni pod housku, aby se vám nerozpletly, až v troubě nabydou.
9. Skládejte housky na plech vyložený pečícím papírem a nechávej jim na plechu rozestupy, povyrostou. Ještě 15 minut nech na plechu kynout, klidně zakryj ještě utěrkou.
10. Vykynuté housky potři rozšlehaným vejcem smíchaným s lžící mléka a posyp je.(Hrubozrnná sůl, kmín, mák, nebo semínka)
11. Housky peč dozlatova, což bude trvat 10-15 minut. Pokud je někdo má radši křupavější, můžete ke konci zapnout cirkulaci vzduchu - pokud to vaše trouba nabízí.
12. Po upečení nech housky ležet na plechu pod utěrkou až do úplného vychladnutí.

 




Potěšte dárkem přímo od partnera maminčiných receptů:

Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Pečivo s medem

     - foto-Betyna Marta
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Domácí pečivo s medem od Betyna Marta
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    30. Listopad 2013
  • Bagetky

     - foto: Dáša Petráková - Léblová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
    Publikováno
    10. Únor 2015
  • Karlovarské rohlíčky

     - foto - Michaela Sadovská
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Křupavé rohlíčky jsou výborným pečivem vhodným například ke snídani. Příprava je snadná. autor: Michaela Sadovská
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
    Publikováno
    5. Únor 2015

Partneři webu s recepty:

Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Sháníte kvalitní a designově hezké záclony, navštivte Dante.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!