Recept na Zelný salát s kukuřicí
Ingredience pro recept
| 1 ks | menšího zelí |
| 4 ks | mrkve |
| 1 balení | mražené kukuřice |
| vegeta | |
| 1/2 ks | citronové šťávy |
| 4 lžíce | olivového oleje |
| 2-3 stroužky | česneku |
| 6-8 lžic | tatarské omáčky |
| 1 ks | nízkotučný jogurt |
| zelené klíčky |
Zelí omyjeme pod tekoucí vodou, povadlé listy oddělíme a zbytek nastrouháme na struhadle nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na tenké proužky. Kukuřici necháme rozmrazit.
Zeleninu smícháme ve větší míse a dochutíme vegetou, citronovou šťávou a olivovým olejem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tatarskou omáčku smícháme s jogurtem a česnekem a vzniklou směs pečlivě vmícháme do salátu. Zelný salát s kukuřicí ozdobíme zelenými klíčky a podáváme např. k pečeným bramborám.






