Recept na Zelenina s plísňovým sýrem
Ingredience pro recept
| 1 ks | hlávkového salátu |
| 150 g | ředkviček |
| 150 g | salátové okurky |
| 20 ks | oliv plněných chilli papričkou |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 200 g | plísňového sýru |
| 150 g | dresinku Spak-modrý sýr |
Hlávkový salát omyjeme, zbavíme případných nečistot a listy natrháme na kousky o velikosti soust. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Okurky podélně rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na silnější plátky. Olivy rozpůlíme, společně s listy salátu a nakrájenou zeleninou dáme do mísy, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Salát rozdělíme do misek. Plísňový sýr nakrájíme na kostičky a posypeme jimi zeleninový salát. Nakonec vše přelijeme dresinkem. Salát podáváme chlazený spolu s čerstvým pečivem nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
Před podáváním ho můžeme přizdobit čerstvými bylinkami.






